Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συγχύσεις...

Κάπως εκτός κλίματος εμφανίστηκε χτες η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με μια ανακοίνωση όχι σχετική με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, αλλά για τη λειτουργία της αγοράς την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων! Μια παρέμβαση - ύμνο για την «αυτορρύθμιση της αγοράς», η οποία λειτούργησε «εύρυθμα» και διαμόρφωσε χαμηλές τιμές, που συνέβαλαν, μάλιστα, στην πτώση του τιμαρίθμου τον Αύγουστο.

Κι αφού αναφέρει όλα αυτά τα «χαριτωμένα», η ΕΣΕΕ εξαίρει την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, επειδή «δεν οπισθοδρόμησε σε αγορανομικού τύπου παρεμβάσεις», για να προσθέσει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί «ισχυρό ράπισμα για τους θιασώτες των αγορανομικών ρυθμίσεων των τιμών και της αγοράς». Κάπου σ' αυτό το σημείο διατυπώνει με ιδιαίτερο «τακτ» την άποψη ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας του «υγιούς ανταγωνισμού» από την «υπερσυγκέντρωση του εμπορίου και των διανομών».

Σ' αυτές τις ...συγχύσεις πέφτει όποιος θεωρεί ότι το σημερινό επίπεδο τιμών, σε σχέση με τις αποδοχές των εργαζομένων, παραπέμπει σε «εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ