Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέμα ... προτεραιοτήτων

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕΙΩΣΗ της φορολογίας γενικώς και αορίστως ...κάποτε, αλλά άμεσα αύξηση των έμμεσων φόρων, οι υποσχέσεις του Γιώργου Αλογοσκούφη για την οικονομία. Υπάρχει, προφανώς, θέμα ...προτεραιοτήτων.

* * *

Δε γνωρίζουμε αν αυτό εντάσσεται στις πρωθυπουργικές υποσχέσεις στη ΔΕΘ περί «ήπιας προσαρμογής», πάντως η αύξηση των έμμεσων φόρων κάθε άλλο παρά ήπιο ακούγεται και προφανώς είναι εξαιρετικά δύσκολο στον μέσο πολίτη να ...προσαρμοστεί σ' αυτό.

* * *

ΔΕ ΛΕΜΕ, μας προέκυψαν πάμπολλοι αυτόκλητοι εμπειρογνώμονες για θέματα Ενόπλων Δυνάμεων μετά το δυστύχημα με το «Σινούκ» και συνεχίζουν να παρελαύνουν από παράθυρα και κανάλια.

* * *

Ξαφνικά, ανακάλυψαν ...οργανωτικά προβλήματα, έχουν άποψη για τα ραντάρ, τους ελέγχους, τις πτήσεις και τη δομή του ελληνικού στρατού. Το περίεργο, όμως, είναι ότι τα τελευταία χρόνια, που έχουν αλλάξει εντελώς οι ένοπλες δυνάμεις, δε βγήκαν πουθενά να πουν μια κουβέντα.

* * *

Εκτός πια, κι αν δεν παρατήρησαν ούτε τις αλλαγές με στόχο την προσαρμογή στα ΝΑΤΟικά δεδομένα (τα οποία δεν έχουν κατ' ανάγκη να κάνουν με τις ανάγκες της Ελλάδας), ούτε την ενίσχυση του επαγγελματικού στρατού, ούτε την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του στρατού στο εσωτερικό της χώρας.

* * *

Και καλά τα προηγούμενα χρόνια, έστω τώρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν παρατήρησαν πράγματα τέτοιου είδους;

* * *

ΜΕ 16.000 ΚΕΝΑ η χτεσινή έναρξη της σχολικής χρονιάς για τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας και σίγουρα δε δικαιολογείται κανείς να πει εύκολα «καλή χρονιά».

* * *

Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι οι Ελληνες μαθητές αξίζουν την ευχή, όπως αξίζουν και μια πολύ καλύτερη παιδεία με ίσες ευκαιρίες για όλους. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι κάτι που θα τους παρασχεθεί. Στο χέρι τους είναι, όμως, να το διεκδικήσουν...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ