Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Κρατικός αυταρχισμός σε βάρος του λαϊκού κινήματος

Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει για την αστυνομική τρομοκρατία και την προσπάθεια απαγόρευσης της εκδήλωσης στο Περιστέρι ενάντια στους καμεροχαφιέδες, αλλά και τη σύλληψη του Π. Σοφού

Ερώτηση στη Βουλή για το σοβαρό κρούσμα κρατικού αυταρχισμού σε βάρος του λαϊκού κινήματος με την προσπάθεια απαγόρευσης της εκδήλωσης του ΠΑΜΕ στο Περιστέρι ενάντια στους καμεροχαφιέδες, αλλά και τη σύλληψη του Παναγιώτη Σοφού, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Λιάνα Κανέλλη και Ορέστης Κολοζώφ. Η Ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, ο οποίος καλείται να απαντήσει «ποιος έχει την ευθύνη για τις ενέργειες σε βάρος των συγκεντρωμένων και του Π. Σοφού», καθώς επίσης αν «προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα και ποια για τη διαφύλαξη των πολιτών και το σταμάτημα των κρουσμάτων αυταρχισμού και αστυνομικής τρομοκρατίας σε βάρος τους».

Το συγκεκριμένο σοβαρό κρούσμα κρατικού αυταρχισμού απέναντι στο λαϊκό κίνημα εκδηλώθηκε την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004 λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση διαμαρτυρίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) για την εγκαταστημένη ηλεκτρονική κάμερα στη συμβολή των οδών Θηβών και Πελασγίας στο Περιστέρι. Λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση, η Αστυνομία επιχείρησε να την απαγορεύσει και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψη του Παναγιώτη Σοφού, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στελέχους του ΠΑΜΕ και δημοτικού συμβούλου Περιστερίου, ο οποίος κρατήθηκε για ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι «για το σοβαρό αυτό κρούσμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας που έρχεται να προστεθεί στα πολυάριθμα παρόμοια κρούσματα που εκδηλώνονται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη η κυβέρνηση, που με τις συγκεκριμένες ενέργειες δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις της και των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τη διασφάλιση των ατομικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και την πάταξη της αστυνομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ