Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Χτίζουμε τις προϋποθέσεις για το σοσιαλιστικό μέλλον

Στη Λάρισα μίλησε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Γ.Μαρίνος
Ο Γ.Μαρίνος
Στη Λάρισα πλήθος νέων, αλλά και άνθρωποι όλων των ηλικιών - ανάμεσά τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλά στελέχη του μαζικού κινήματος του νομού - πέρασαν τις «πύλες» του Φεστιβάλ που φέτος έστησε την «κόκκινη» πολιτεία του στο πάρκο Αλκαζάρ. Η συμμετοχή τους στο πολύμορφο και πλούσιο πρόγραμμα των πολιτικών παρεμβάσεων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που κυριάρχησαν δείχνει τη μεγάλη εκτίμηση κι επιρροή που έχουν η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στην περιοχή.

Κορύφωση των εκδηλώσεων στη Λάρισα αποτέλεσε η πολιτική ομιλία του Γ. Μαρίνου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, το βράδυ της Κυριακής, ενώ το Σάββατο μίλησε ο Αλ. Χαλβατζής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν, δε, οι συζητήσεις που έγιναν με θέμα «Δημοκρατικά Δικαιώματα και Ελευθερίες» η πρώτη και « Ποδόσφαιρο - Επιχείρηση και λαϊκές ανάγκες», όπως και το αφιέρωμα για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Πολλοί, επίσης, επισκέφτηκαν τα περίπτερα των ξένων αντιπροσωπειών - νεολαία του ΚΚ Τουρκίας, ΕΔΟΝ Κύπρου - της Θεραπευτικής Κοινότητας «Εξοδος», του παραρτήματος Λάρισας του ΕΣΥΝ, τις εκθέσεις βιβλίου και ζωγραφικής και τους άλλους χώρους που λειτούργησαν στο Φεστιβάλ.

Ξεχωριστές ήταν οι μεγάλες συναυλίες των Π. Κατσιμίχα, Β. Παπακωνσταντίνου και Μαρίας Δημητριάδη, ενώ δε θα μπορούσε να λείψει το γλέντι υπό τους ήχους λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών.

Καμία ανοχή!

Στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος, σημειώνοντας ότι τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δείχνουν άλλη ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση. Μέσα στην καθημερινή δράση, στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς να κτίσουμε ένα εργατικό, ένα λαϊκό κίνημα που θα πατάει γερά στα πόδια του, θα παλεύει με αγωνιστικό προσανατολισμό σε σύγκρουση με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, διεκδικώντας αιτήματα, στόχους πάλης που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Πλημμύρισε νιάτα το πάρκο Αλκαζάρ
Πλημμύρισε νιάτα το πάρκο Αλκαζάρ
Οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, στους τόπους δουλιάς, σχεδιασμένη δράση, για όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, συσπείρωση νέων δυνάμεων, ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, των αγωνιστικών συσπειρώσεων. Συντονισμός της πάλης της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των ΕΒΕ, Επιτροπές Αγώνα, πυρήνες κοινωνικής συμμαχίας.

Η αλλαγή της κατάστασης στο εργατικό - λαϊκό κίνημα απαιτεί την αποδυνάμωση των δυνάμεων και της λογικής του συμβιβασμού, στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, στις οργανώσεις των αγροτών και των ΕΒΕ. Τώρα! Εφοδιασμένοι με το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ να συζητήσουμε στα συνδικάτα, στους χώρους δουλιάς, να υιοθετηθούν τα αιτήματα και ο προσανατολισμός της δράσης, να γίνουν δύναμη στα χέρια των εργαζομένων.

Η δύναμη της εργατικής τάξης πολλαπλασιάζεται όσο δυναμώνει η ενότητά της, όσο σμίγουν στον αγώνα Ελληνες και Μετανάστες. Για τα κοινά συμφέροντα, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τον ιμπεριαλισμό, την πλουτοκρατία, την αντιλαϊκή πολιτική».

«Το ΚΚΕ, επισήμανε ο Γ.Μαρίνος, έχει οικοδομήσει ειλικρινείς σχέσεις με την εργατική τάξη, με τα λαϊκά στρώματα. Εχει κατακτήσει ένα σοβαρό επίπεδο επικοινωνίας και με αυτούς που διαφωνούν μαζί του και παραμένουν στα κόμματα του δικομματισμού. Το ΚΚΕ δεσμεύτηκε στις εκλογές ότι θα κάνει τ' αδύνατα δυνατά, θα συγκρουστεί με τις δυσκολίες που βάζει ο συσχετισμός δύναμης και θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Και καταλήγοντας στην ομιλία του υπογράμμισε: «Μέσα στη δράση, με την προσπάθεια των κομμουνιστών θα ενισχυθούν οι δεσμοί της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας μας με το ΚΚΕ. Μέσα στην πάλη οικοδομείται η κοινωνική συμμαχία των εργατών με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης. Σήμερα κτίζονται οι προϋποθέσεις για το μέλλον. Σήμερα κτίζεται το μέτωπο των λαϊκών δυνάμεων που θα παλεύει ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια για βαθιές ριζικές αλλαγές. Ο αγώνας μας συγκλίνει στη συγκέντρωση και την προετοιμασία δυνάμεων με φάρο την εξουσία, την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Γι' αυτό παλεύουμε. Για την ανατροπή του καπιταλισμού, για το σοσιαλισμό, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με χαιρετισμό του Δ. Δήμα, Γραμματέα του ΝΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ, ενώ την ίδια μέρα μίλησε ο Σ. Σωτηρόπουλος μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Αφιερώματα, συζητήσεις, μουσική από ερασιτεχνικά συγκροτήματα προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Την Κυριακή έγινε συναυλία από το συγκρότημα «Γαλαρία».

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με πολιτική ομιλία του Ελ. Βαγενά, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) - Ρωσία(2020-09-16 00:00:00.0)
Στο τέλος Ιούνη οι κεντρικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλία(2011-06-01 00:00:00.0)
Να μην περάσει ο αποπροσανατολισμός(2006-06-16 00:00:00.0)
Απάντηση στις καταδίκες(2003-10-08 00:00:00.0)
8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ - ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ(2001-11-06 00:00:00.0)
Μαχητική «καταψήφιση» του προϋπολογισμού(2000-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ