Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2004
«Μπροστά είναι η νίκη μας »

«Εργάτες, αγρότες, νεολαία, το κεφάλι ψηλά. Οι αγώνες είναι μπροστά μας. Το ίδιο και η νίκη μας», με τα παραπάνω λόγια - προσκλητήριο κλιμάκωσης της πάλης, ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Τοπικής Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και ΓΓ του ΕΚΘ, στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε πίσω από το Αγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Νωρίτερα κάλεσε «να δυναμώσουμε το ΠΑΜΕ μαζί με τα συνδικάτα, να το ριζώσουμε με αγώνες σε κάθε τόπο δουλιάς, να το κάνουμε σημείο αγωνιστικής συνάντησης με κάθε εργαζόμενο, Ελληνα ή μετανάστη, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, αρκεί να αναγνωρίζει το δίκιο της τάξης του και να παλεύει γι' αυτό. Οδηγός της σκέψης μας δεν είναι τι αντέχουν τα κέρδη των επιχειρήσεων, αλλά τι χρειάζεται ο εργαζόμενος», είπε.

Προηγούμενα στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Πολύβιος Τσίρκας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ και γραμματέας της ΔΗΣΕΚ, ο οποίος κάλεσε, το διεκδικητικό πλαίσιο που κατέθεσε το ΠΑΜΕ για τη νέα περίοδο, να φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους, να συζητηθεί και να αποτελέσει - πλαισιωμένο από τοπικά και κλαδικά ζητήματα του κάθε χώρου - τον «μπούσουλα» για την οργάνωση της δράσης το επόμενο διάστημα.

Στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά αναφέρθηκε ο Γιώργος Ρίσκος, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ. «Η ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ στόχο έχει το πιο γρήγορο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων νεοτσιφλικάδων καπιταλιστών. Τη συρρίκνωση μέχρι και εξαφάνιση παραδοσιακών και δυναμικών καλλιεργειών μας, όπως το βαμβάκι, ο καπνός, το λάδι, τα τεύτλα, το ρύζι κ.ά.», σημείωσε και κάλεσε τους αγρότες να μην ξεγελαστούν από τα ψεύτικα λόγια της κυβέρνησης, γιατί υπηρετεί την ίδια πολιτική που τους οδήγησε στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ