Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ούτε λέξη...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οι της κυβέρνησης χρεώνουν τα φαινόμενα ντόπινγκ στο ΠΑΣΟΚ, αφού στην περίοδο διακυβέρνησης του τελευταίου δρούσαν ασύδοτοι ο Χρ. Τζέκος, οι συνεταίροι του και οι εταιρίες τους. Κι, από την άλλη, οι του ΠΑΣΟΚ χρεώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ με ευθύνες διαχείρισης της κρίσης, της καθυστερημένης και αμήχανης αντίδρασης στα όσα αποκαλύφθηκαν, κλπ., κλπ.

Την ίδια στιγμή, οι πολυεθνικές εταιρίες - χορηγοί διοργανώνουν εκδηλώσεις μέσα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, μοιράζονται τους νέους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, δελεάζοντάς τους ίδιους και τις Ομοσπονδίες τους με νέα συμβόλαια, παροχές και «χορηγίες», διαμορφώνουν τους νέους στόχους και σχεδιάζουν τα καινούρια πλάνα τους, ενόψει της εκποίησης των Ολυμπιακών έργων και των επόμενων, διεθνών ή εγχώριων, αθλητικών εκδηλώσεων, κλπ., κλπ. Κι αφού περάσει η ευφορία των πρώτων ημερών, θα έρθουν οι απαιτήσεις για νέες, ακόμη υψηλότερες επιδόσεις και ακόμη μεγαλύτερα ρεκόρ, συνοδευόμενες πάντα από υποσχέσεις για ακόμη περισσότερο χρήμα, φήμη και δόξα. Κι όλ' αυτά, στα πλαίσια των «ιδανικών» και του «ήθους» των «χορηγών». Στα πλαίσια μιας λογικής, που έχει αναγάγει το κέρδος σε ύψιστη αξία και θεωρεί τον αθλητισμό ως ένα ακόμη εμπόρευμα και τους ανθρώπους αναλώσιμα αντικείμενα.

Για όλ' αυτά, όμως, ούτε λέξη δεν έχουν να πουν, τόσο οι νυν, όσο και οι προηγούμενοι κυβερνώντες και κάθε λογής αρμόδιοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ