Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κάλεσμα αγωνιστικής υποδοχής από ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ

Συλλαλητήριο στις 11 Σεπτέμβρη, ενόψει ΔΕΘ

Από την περσινή πορεία του ΠΑΜΕ -ΠΑΣΥ κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης
Από την περσινή πορεία του ΠΑΜΕ -ΠΑΣΥ κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης
Σε αγωνιστική υποδοχή του πρωθυπουργού και των νέων αντιλαϊκών μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης καλούν το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ, με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς τη ΔΕΘ. Η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μετώπου απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση «για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, να καταδικάσουμε αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την κυρίαρχη πολιτική που καταπατά τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας», όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση.

«Ο μηχανοδηγός μπορεί να άλλαξε, το τρένο όμως εξακολουθεί να κινείται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, όπως στην περίοδο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει το ΠΑΜΕ, χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου για την αύξηση της ανεργίας στη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς. Κι αυτό, ύστερα από τα αλλεπάλληλα λουκέτα σε εργοστάσια της περιοχής, το χτύπημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση και στα πλαίσια των αποφάσεων της Λισαβόνας που ψήφισαν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να εξαγγείλει από τη ΔΕΘ νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, νέα μέτρα λιτότητας και μείωση των κοινωνικών δαπανών, στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της σύγκλισης με την Ευρώπη του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, αναφέρεται.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν «καμιά εμπιστοσύνη στα παχιά λόγια του ΣΥΝ που ψήφισε το Μάαστριχτ, στηρίζει την ΟΝΕ και αποτέλεσε το "αριστερό" άλλοθι της αντιλαϊκής πολιτικής». Παράλληλα, σημειώνει ότι «το συμφέρον των εργαζομένων απαιτεί την καταδίκη, την απομόνωση των συμβιβασμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση) στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΘ, που σ' όλες τις κρίσιμες στιγμές βρέθηκαν απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων, στήριξαν τις επιλογές του κεφαλαίου και έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα αντεργατικά μέτρα».

Μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους και τη νεολαία αποτελεί το χτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας, το δυνάμωμα της Αντιμονοπωλιακής - Αντιιμπεριαλιστικής πάλης, η αποφασιστική αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική στη βάση των πραγματικών σύγχρονων λαϊκών αναγκών, σημειώνει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ