Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΑΘΩΩΝΕΤΑΙ Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ: «Οσο κι αν κάποιοι χρυσώνουν με τα μετάλλια την κατάσταση... Οσο κι αν ξένες δυνάμεις συνωμοτούν εις βάρος της Ελλάδας... Οσο κι αν ορισμένοι προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια... Κι όσο κι αν αρκετοί θέλουν να σκεπάσουν τον βούρκο... Η πληγή παραμένει ανοιχτή! Και δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό. Αφού τα φαινόμενα του ντοπαρίσματος το συναντά κανείς μεταλλαγμένο παντού (...) Γι' αυτό - χωρίς αγώνες και ριζικές ανατροπές - οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής για τον αθλητισμό και οι δήθεν αυστηρότερες νομοθεσίες εξυπηρετούν το σύστημα, που χρειάζεται πάντα ένα άλλοθι για να επιβιώνει» (ο Γιάννης Ε. Διακογιάννης στα «ΝΕΑ»).

ΣΤΗ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ» ΦΟΛΚΣΒΑΓΚΕΝ: «Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, που, μαζί με άλλες επιχειρήσεις, προσπαθεί να σπάσει τους αυστηρούς εργασιακούς κανόνες που ισχύουν στη Γερμανία, προτείνει και άλλες εργασιακές αλλαγές στα 6 γερμανικά εργοστάσιά της. Εκτός από το πάγωμα των μισθών, προτείνει περισσότερες ώρες εργασίας για τους νεαρότερους εργαζόμενους και επέκταση του εν μέρει ισχύοντος συστήματος που συνδέει την αμοιβή με την απόδοση στο ένα τρίτο του προσωπικού. Ο αρχιτέκτονας του κυβερνητικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασίας συμβαίνει να είναι ο προσωπάρχης της Φολκσβάγκεν Πέτερ Χαρτς» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΤΙ ΒΟΛΙΚΟ: «Από την ημέρα που ανέβαλε την εξουσία και έως σήμερα, για όσα συνέβησαν σ' αυτό το διάστημα και συμβαίνουν, την πολιτική ευθύνη έχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μόνο αυτή. Το ΠΑΣΟΚ έχει ελεγχθεί στις εκλογές για την πολιτική και το έργο του. Και ο λαός με την ψήφο του το έστειλε στην αντιπολίτευση» (το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ