Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κουβέντα να γίνεται

Συνέχεια αναμένεται να έχει μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων η υπόθεση του ντόπινγκ των Ελλήνων πρωταθλητών, καθώς η έρευνα φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση στήριξε οικονομικά τις δραστηριότητες του Χρ. Τζέκου.

Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, υποστήριξε ότι «έχουν βρεθεί κάποιες έκτακτες επιχορηγήσεις οι οποίες, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού, ξεφεύγουν από τη διαδικασία που προβλέπει ο Ν. 2725. Τα στοιχεία που έχει βρει, τα έχει στείλει στον εισαγγελέα που ασχολείται με τη συγκεκριμένη έρευνα». Οι επιχορηγήσεις αυτές, όπως είπε ο Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, κατευθύνθηκαν προς εταιρίες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η εταιρία του Χρ. Τζέκου. Το ύψος αυτών των επιχορηγήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρά τις επίμονες ερωτήσεις, υπογράμμισε ότι «όλα τα υπόλοιπα στοιχεία θα ανακοινωθούν από τον εισαγγελέα». Επιφυλάχθηκε δε για μια συνολικότερη τοποθέτηση της κυβέρνησης γύρω από αυτό το θέμα, μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. «Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα συζητήσουμε τα υπόλοιπα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  • Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τη Βουλή για το θέμα του ντόπινγκ προτίθεται να ζητήσει ο ΣΥΝ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ