Παρασκευή 1 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Καταγγέλλει αστυνομική βία στην Καλαμάτα

Το νέο κρούσμα βίας και αυταρχισμού στην Καλαμάτα από αστυνομικούς με πολιτική περιβολή καταγγέλλει το Παράρτημα Μεσσηνίας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα». Στηλιτεύει τις πολιτικές δυνάμεις που προωθούν την καταστολή και καλεί τα λαϊκά στρώματα να αντιδράσουν πριν να είναι αργά.

Σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι την Κυριακή 27 του Ιούλη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτική περιβολή και συμβατικό αυτοκίνητο σταμάτησαν δυο 16χρονους για εξακρίβωση στοιχείων. Τους έσυραν στην Ασφάλεια σαν κοινούς εγκληματίες και αφού τους εξευτέλισαν και τους χτύπησαν, στη συνέχεια «τους άφησαν ελεύθερους αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους», σύμφωνα με τις δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας.

«Το συγκεκριμένο κρούσμα δεν είναι το πρώτο στην πόλη μας. Να θυμίσουμε τον άγριο ξυλοδαρμό και τη βίαιη προσαγωγή του σπουδαστή των ΤΕΙ Καλαμάτας την 25η Μάρτη και τη μηνυτήρια αναφορά που έγινε σε στέλεχος του ΝΓ του ΚΚΕ με αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος του. Να θυμίσουμε τις δίκες των σπουδαστών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των αγροτών, των συνδικαλιστών (υπόθεση Καρέλια) και πολλά ακόμα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα», σημειώνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Επισημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα όργιο τρομοκράτησης και αυταρχισμού των αστυνομικών οργάνων ενάντια στο λαό και στη νεολαία της Μεσσηνίας, αλλά και πανελλαδικά. Καταλογίζει την πρώτη και κύρια ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σ' όσους τη στηρίζουν, όπως και στη ΝΔ, που ζητάει ακόμα πιο σκληρά μέτρα. «Εχουν φτιάξει ένα νομοθετικό πλαίσιο τέτοιο, που συμβάλλει στην αστυνομική ασυδοσία, για την τρομοκράτηση του λαού και του λαϊκού κινήματος», διευκρινίζει.

Τέλος, καλεί τον νομάρχη, τον δήμαρχο, το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων και τους φορείς του νομού να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τις συγκεκριμένες απαράδεκτες ενέργειες. Καλεί το λαό της Μεσσηνίας, τους νέους και τις νέες να μπουν μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνος αστυνομικός αυταρχισμός(2005-06-01 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος κομμουνιστών(2001-07-04 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα αυταρχισμού στη Λάρισα(2001-01-19 00:00:00.0)
Οι σχολάρχες, μας φοβούνται(2000-11-02 00:00:00.0)
Ασφαλίτες βιαιοπραγούν κατά μαθητών ...παρουσία εισαγγελέα(1999-12-11 00:00:00.0)
Θυμίζουν άλλες εποχές(1998-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ