Παρασκευή 1 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»
Αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Με πιο οργανωμένο τρόπο, αλλά με ασαφείς θέσεις και χωρίς καμία πρόταση που θα θίγει επί της ουσίας το θέμα της διαπλοκής, εκφράστηκαν χτες αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα αναδρομικού ελέγχου των χρηματιστηριακών κωδικών και του «πόθεν έσχες».

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν τη θέσπιση του «αναγκαίου νομικού πλαισίου» για τη διαφάνεια - όπως δηλώνουν - του δημοσίου βίου. Στην επιστολή αρκούνται να δηλώσουν ότι «δεν πρέπει να μετατίθεται το βάρος του δημοσίου βίου, κατά τρόπο παραπλανητικό, μόνο στον έλεγχο των βουλευτών». Ζητούν την επέκταση με νομοθετική ρύθμιση παρόμοιων μέτρων στα στελέχη του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίχως όμως την παραμικρή νύξη για το επιχειρηματικό απόρρητο ή την εξαγωγή κεφαλαίων. Τη σχετική δήλωση υπογράφουν οι Δ. Γούσκος, Φρ. Παπαδέλλης, Θ. Πάγκαλος, Α. Φούρας, Ν. Στρατηλάτης, Τ. Χωρέμης, Ι. Θωμόπουλος, Δ. Αλαμπάνος, Ι. Βαϊνάς, Ε. Κοντομάρης, Ν. Κατσέλη, Ν. Φλώρος, Χ. Τσιόκας, Φ. Ιωαννίδης, Π. Κουρουμπλής, Γ. Παπαγεωργίου, Γ. Δασκαλάκης, Σ. Στολτίδης, Π. Κατσιλιέρης, Δ. Λιντζέρης, Λ. Γρηγοράκος, Στ. Παπαθεμελής και Π. Κρητικός. Αδιευκρίνιστη πάντως και όχι ενιαία αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν όσον αφορά τη συμπλήρωση των εντύπων για τον έλεγχο χρηματιστηριακών συναλλαγών και «πόθεν έσχες».

Εντωμεταξύ προσωπική επίθεση στον Κώστα Σημίτη εξαπολύει σε επιστολή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης κάνοντας λόγο για «ενός ανδρός αρχή» ενώ παράλληλα ζητά την έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαππας, απαντώντας σε επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την επιστολή των «23», ισχυρίστηκε ότι «καταγράφουν μία άποψη». Τόνισε δε πως «σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ισχύουν απόλυτα. Ο κ. πρωθυπουργός ζήτησε, με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας - και αυτό πιστεύω ότι έχει εγκριθεί απ' όλους μας - να δοθούν οι χρηματιστηριακές μας συναλλαγές στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος έδωσε το καλό παράδειγμα, υποβάλλοντας τη σχετική δήλωση. Τονίζω και πάλι, το θέμα αυτό θα γίνει πράξη. Οι δηλώσεις μας θα δοθούν στον κ. Λεβογιάννη. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και τίποτα να κρύψουμε».

  • Χτες το πρωί έγινε στη Βουλή, στη συνεδρίαση του θερινού τμήματος, η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία της ΝΔ για το «πόθεν έσχες». Η τροπολογία απορρίφθηκε με ψήφους 52 κατά έναντι 44 υπέρ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ