Παρασκευή 1 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Για εκλογές και ... καλύτερο ξεπούλημα

Την προσφυγή στις κάλπες εξακολουθούν να ζητούν στη ΝΔ. Συνεχίζουν και τις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για «κακές» ιδιωτικοποιήσεις, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχεται ότι θα τις κάνει καλύτερα...

Συγκεκριμένα, χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του προέδρου της ΝΔ, Κ. Καραμανλή, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος και με θέμα «Οικονομία και διαφθορά». Μετά τη σύσκεψη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Πρ. Παυλόπουλος, επιτέθηκε - με δηλώσεις του - στην κυβέρνηση επικαλούμενος στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δηλώνοντας ότι η Ελλάδα κάνει «πρωταθλητισμό» στην παραοικονομία και στη διαφθορά.

Σχολιάζοντας την επιστολή είκοσι τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με την οποία αρνούνται την πρωθυπουργική προτροπή να δημοσιοποιηθεί η χρηματιστηριακή δραστηριότητα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, βρήκε ευκαιρία να επαναλάβει τη θέση της ΝΔ ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης έλεγχος όλων όσοι διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα. Οτι χρειάζεται νόμος για την πλήρη άρση του απορρήτου σε ό,τι αφορά στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Δηλώσεις έκανε και ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Γ. Αλογοσκούφης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προχωρά σε μια πρωτοφανή εκποίηση περιουσίας του δημοσίου». Συνέχισε ότι χρειάζεται άμεση προσφυγή στις κάλπες. Με αφορμή την προαναφερόμενη επιστολή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για «έγκλημα του χρηματιστηρίου», συμπληρώνοντας όμως ότι η ευθύνη βαρύνει τους «κυβερνητικούς αξιωματούχους» οι οποίοι «διαχειρίσθηκαν με ανεύθυνο τρόπο τεράστια ποσά».

Για την επιστολή των 23, δηλώσεις έκανε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζοντας «κενές περιεχομένου» τις λεγόμενες πρωτοβουλίες Σημίτη για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

Ο υπουργός Τύπου, Χρ. Πρωτόπαππας, δεν μπορούσε να λείπει από τον ανούσιο δικομματικό καυγά. Σχολιάζοντας τη σύσκεψη της ΝΔ, κατηγόρησε τα στελέχη της πως «μόλις βλέπουν ότι το κλίμα στην οικονομία βελτιώνεται, μόλις βλέπουν ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, κάνουν ό,τι μπορούν για να το υπονομεύσουν. Αυτό έκαναν και σήμερα. Δεν προσέθεσαν τίποτα. Δεν έχουν να πουν τίποτα». Και δεν είναι οι μόνοι...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φαινόμενο εγγενές με τις εκμεταλλευτικές κοινωνίες η διαφθορά(2008-05-22 00:00:00.0)
Καταγγέλλει κυβερνητική μεθόδευση συγκάλυψης(2008-01-17 00:00:00.0)
Εκμετάλλευση και αποπροσανατολισμός(2003-07-22 00:00:00.0)
Αύριο για τον εκλογικό νόμο(2003-07-16 00:00:00.0)
«Μας αντιγράφει η κυβέρνηση»!(2003-07-08 00:00:00.0)
Οι «φούσκες» είναι... «παιδική ασθένεια»!(2001-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ