Παρασκευή 1 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
MEGAλεs κόντρες!

«Χοντραίνει» το παιχνίδι των μεγαλομετόχων του «MEGA», καθώς η σύγκρουση, από τα πρόσωπα των διευθυντών του καναλιού έχει μεταφερθεί πλέον στο «ρινγκ» του Χρηματιστηρίου, ενώ το ερώτημα έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο. Πώς θα διαμορφωθούν τελικά οι συμμαχίες, ποια τάση θα κυριαρχήσει και ποια πολιτική γραμμή θα επιβάλει στο κανάλι;

Οι μεγαλομέτοχοι προβάλλοντας την κόντρα των προσώπων των διευθυντών, ο καθένας ξεχωριστά επιδιώκει να επιβάλει, εν μέσω και της προεκλογικής περιόδου, ποια πολιτική γραμμή θα ακολουθήσει ο τηλεοπτικός σταθμός. Ετσι λοιπόν, για ακόμα μία μέρα οι χτεσινές επαφές και οι διαβουλεύσεις των στελεχών του καναλιού απέβησαν άκαρπες, ενώ αυτό που κυριάρχησε ήταν οι φήμες...

Παρότι μέχρι προχτές αυτός που ήταν αδιάλλακτος στο θέμα της παραμονής και της «κυριαρχίας» του Νίκου Χατζηνικολάου στο σταθμό ήταν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, από χτες στο «παιχνίδι» μπήκε και ο Χρήστος Τεγόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε την παραίτηση που ήθελε να καταθέσει ο Νίκος Χατζηνικολάου. Παράλληλα, πληροφορίες ήθελαν τον Χρήστο Τεγόπουλο να ασκεί βέτο στην απόφαση του ΔΣ για τη διοικητική πυραμίδα που προέβλεπε τον Νίκο Χατζηνικολάου γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, τον Αλέξη Παπαχελά διευθυντή ειδήσεων, τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο διευθυντή ενημερωτικών εκπομπών και τον Νίκο Στραβελάκη διευθυντή σύνταξης, και έκανε νέα πρόταση με τα ίδια πρόσωπα αλλά σε άλλες θέσεις.

Στη νέα πρόταση που κατέθεσε ο Χρήστος Τεγόπουλος, ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Νίκος Στραβελάκης παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος προτείνεται να είναι αναπληρωτής διευθυντής ειδήσεων και ο Αλέξης Παπαχελάς διευθυντής ενημερωτικών εκπομπών!

Αμετακίνητοι φέρονται από τη θέση τους και οι άλλοι δύο μεγαλομέτοχοι, Γιώργος Μπόμπολας και Χρήστος Λαμπράκης, οι οποίοι απαιτούσαν ο Αλέξης Παπαχελάς να αναλάβει τη θέση του διευθυντή ειδήσεων. Την ίδια ώρα η φήμη που κυριαρχούσε χτες όλη μέρα μέσα στο κανάλι ήταν ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει ήδη συμφωνήσει για την αποζημίωσή του και ανοίγει «πανιά» για άλλα κανάλια...

Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες το δρόμο του Νίκου Χατζηνικολάου θα ακολουθήσει και ο Γιώργος Σαραντάκος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα παραιτήθηκε από το σταθμό και από εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Από το κανάλι στο... Χρηματιστήριο

Ωστόσο το μοναδικό σίγουρο, τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό όσο και στην εταιρία «Τηλέτυπος», είναι η κόντρα των μετόχων, η οποία από τα γραφεία του καναλιού έχει μεταφερθεί πλέον στο Χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της «Τηλέτυπος ΑΕ» ανεβαίνει σταθερά μέρα με τη μέρα. Χτες η μετοχή «έκλεισε» στο ανώτερο όριο με αύξηση 17,92%, ενώ κινήθηκαν συνολικά 485.266 μετοχές! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην αγορά των μετοχών «κονταροχτυπήθηκαν» για το ποιος θα έχει πλέον το μεγαλύτερο μερίδιο, ο Γιώργος Μπόμπολας, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης αλλά και ο «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη» (ΔΟΛ). Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς από δω και πέρα, όπως δείχνουν τα πράγματα, οποιαδήποτε κόντρα υπάρξει στο κανάλι, είτε αφορά το πρόσωπο του διευθυντή είτε οτιδήποτε άλλο, το σημαντικότερο ρόλο πλέον θα παίξουν τα μερίδια των μεγαλομετόχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ