Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Αποπροσανατολιστικό εκλογικό παιχνίδι

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών επανέφερε αιφνιδιαστικά ο Κ. Καραμανλής, επιδιώκοντας με αυτό το πυροτέχνημα αφ' ενός να βγει από την «αντιπολιτευτική» ανυπαρξία και από την άλλη να συσπειρώσει την κομματική βάση με το όραμα της εξουσίας.

Η Ρηγίλλης έχει αντιληφθεί ότι η αμερικανόδουλη στάση της στο θέμα του πολέμου του Ιράκ την έχει φέρει σε αντίθεση με το αντιπολεμικό φρόνημα του ελληνικού λαού, γεγονός που μπορεί να έχει αντίκτυπο και στις εκλογές, σε πείσμα των «ικανοποιητικών» γκάλοπ. Επιπλέον, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί, μέσω της «καταγγελίας», να αποτρέψει έναν ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης, ίσως και τον Ιούνη.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Αμφισσα, ο Κ. Καραμανλής αφού επανέλαβε την «πάγια» εκτίμησή του ότι «η πολιτική ζωή έχει μπει ουσιαστικά σε μία προεκλογική περίοδο, απροσδιόριστης διάρκειας», αναρωτήθηκε με νόημα: «Τι άραγε φοβάται ο πρωθυπουργός όταν απρόκλητα ανοίγει συζήτηση για εκλογές; Τι φοβάται άραγε και τι σχεδιάζει όταν, εκτός τόπου, δηλώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας του; Πόσο αξιόπιστος είναι όταν δύο φορές είπε τα ίδια και δύο φορές έκανε το αντίθετο; Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει σε υπουργούς και δελφίνους;». Κατά τ' άλλα κατήγγειλε φραστικά και γενικόλογα «τα οργανωμένα συμφέροντα και τους ενσωματωμένους της διαπλοκής», αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να δηλώσει ότι «προτάσσουμε την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας, την ανάγκη συστράτευσης όλων των κοινωνικών δυνάμεων, την ανάγκη συνένωσης των προσπαθειών όλων των Ελλήνων» (σ.σ. εννοείται μαζί και οι διαπλεκόμενοι...).

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στη γονατιστή του στάση απέναντι στις ΗΠΑ, εξιλεώνοντας τους δολοφόνους για τη σφαγή του ιρακινού λαού: «Ελπίζουμε ότι... οι συγκρούσεις στο Ιράκ παίρνουν οριστικό τέλος»(!), αποφεύγοντας να αναφέρει τη λέξη πόλεμος, πόσω μάλλον αν είναι άδικος και «παράνομος». Στη συνέχεια έβαλε τη μάσκα του φιλάνθρωπου, ευχόμενος «να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές», γιατί «οι συγκλονιστικές εικόνες, από τους αμάχους και τα μικρά παιδιά, προκαλούν την ευαισθησία και την αντίδραση όλων»! Περισσότερο ενδιαφέρει τον πρόεδρο της ΝΔ «να έχει η Ευρώπη ενιαία φωνή και να μη γίνει θύμα του πολέμου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ