Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
«Αυτή είναι η ταυτότητα του ιμπεριαλισμού»

Στο Περιστέρι χτύπησε η αντιπολεμική καρδιά των δυτικών συνοικιών της Αθήνας το περασμένο Σάββατο το απόγευμα

«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» απάντησε στους ιμπεριαλιστές ο λαός της Δυτικής Αθήνας, στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων και Καματερού, το Σάββατο το απόγευμα στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.

Οι Επιτροπές Ειρήνης και οι κάτοικοι της περιοχής ένωσαν της φωνές τους με τους φιλειρηνιστές όλου του κόσμου που διαδήλωναν, την ίδια μέρα, ενάντια στη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επίθεση στο Ιράκ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης(ΠΣΕ).

Η δυναμική ομιλία του Θανάση Παφίλη, εκτελεστικού γραμματέα του ΠΣΕ και γενικού γραμματέα της ΕΕΔΥΕ, τα αντιπολεμικά συνθήματα από φιλειρηνιστές κάθε ηλικίας, τα πανό από κάθε περιοχή της Δυτικής Αθήνας, οι απαγγελίες των ποιημάτων, «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου και «Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου» του Μπέρτολντ Μπρεχτ, από μαθήτριες του Περιστερίου, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κινητοποιήσεις του λαού μας συνέθεσαν ένα βροντερό «όχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, έξω η Ελλάδα απ' τον πόλεμο».

«Αυτή είναι η ταυτότητα του ιμπεριαλισμού. Αυτή είναι η ταυτότητα του άδικου και εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος που τρέφεται και διατηρεί την κυριαρχία του από το αίμα των λαών. Η αγριότητα που αντικρίζουμε στο πόλεμο είναι ταυτόσημη με τη βάρβαρη πολιτική που καταδικάζει στη φτώχεια, στην πείνα, στην ανεργία και την ανέχεια τους λαούς και συσσωρεύει απίστευτα κέρδη στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου». τόνισε ο Θανάσης Παφίλης.

«Πάνω στο δολοφονημένο ιρακινό λαό έχουν συγκεντρωθεί όλα τα κοράκια του ιμπεριαλισμού και τσακώνονται για το τι είδους κατοχή θα του επιβληθεί. Το αντίπαλο δέος είναι μόνο το παγκόσμιο κίνημα κατά του ιμπεριαλισμού. Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς» κατέληξε.

«Απαιτείται εγρήγορση, φιλειρηνική και αντιιμπεριαλιστική δράση, μόνο έτσι μπορεί να ανατραπεί η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα», σημείωσε στο χαιρετισμό της η Χρυσάφω Παπακωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Περιστερίου.

Οι φιλειρηνιστές έδωσαν ραντεβού την Τετάρτη 16 Απρίλη στο Σύνταγμα, στην «υποδοχή» των ηγετών της ΕΕ, των υπευθύνων του βάρβαρου ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαζί με τις ΗΠΑ αιματοκυλούν τον ιρακινό λαό. Μόνο με τη συνεχή αντίσταση των λαών δε θα τους αφήσουμε να σκοτώσουν με την ειρήνη τους ό,τι άφησε όρθιο ο πόλεμος τους, παραφράζοντας τον Μπρεχτ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνουμε τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα(2019-03-27 00:00:00.0)
Ξεκίνησε χτες η Ευρωπαϊκή Σύνοδος(2012-10-30 00:00:00.0)
Για το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης(2007-12-09 00:00:00.0)
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης στη Βραζιλία(2006-05-17 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΠΣΕ στη Βραζιλία(2005-01-25 00:00:00.0)
Ξεκινούν αύριο οι εργασίες της Γραμματείας του ΠΣΕ(2001-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ