Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Να συναντηθούμε στην κάλπη και στον αγώνα»

Το κάλεσμα υπερψήφισης του ΚΚΕ ήχησε την Κυριακή σε γειτονιές του Ιλίου και στο Μπουρνάζι, όπου περιόδευσε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα

Πλήθος κόσμου μαζεύονταν σε κάθε στάση της Αλέκας Παπαρήγα, για να ακούσουν το λόγο των κομμουνιστών
Πλήθος κόσμου μαζεύονταν σε κάθε στάση της Αλέκας Παπαρήγα, για να ακούσουν το λόγο των κομμουνιστών
Με τον καιρό σύμμαχο, με μια γλυκιά ανοιξιάτικη λιακάδα, την περασμένη Κυριακή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον Μ. Μαΐλη μέλος της ΚΕ του Κόμματος, την Αγγελική Σαμούρη - Σταματοπούλου υποψήφια βουλευτή, αλλά και πλήθος μελών και στελεχών της τοπικής οργάνωσης, περπάτησε στα σοκάκια της συνοικίας Ζωοδόχου Πηγής στο Ιλιον και συνομίλησε με τους κατοίκους της.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τα γραφεία της ΚΟΒ, όπου την Αλέκα Παπαρήγα υποδέχτηκε πλήθος κόσμου και την καλωσόρισε ο Γ. Θεοχάρης, γραμματέας της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ. Παίρνοντας το λόγο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε πως ελάχιστοι είναι αυτοί, που, απευθυνόμενοι στους κομμουνιστές, εκφράζουν παράπονο ότι «τους θυμούνται μόνο προεκλογικά», μιας και βλέπουν τους κομμουνιστές πάντα μαζί τους στους αγώνες. «Ψήφο δε φέρνει η διαφήμιση, αλλά κυρίως η δράση, χρειάζεται και προεκλογική δουλιά, αλλά εμείς δεν είμαστε περιοδεύων θίασος», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταχειροκροτούμενη από τους παρευρισκόμενους.

«Καίνε» κόσμο ανεργία - ναρκωτικά

Λίγο αργότερα, στις 10.20 π.μ., άρχιζε η περιοδεία, με πρώτο σταθμό το καφενεδάκι δίπλα στα γραφεία της ΚΟΒ, όπου η υποδοχή ήταν θερμή. Η Αλέκα Παπαρήγα παρότρυνε τους θαμώνες να εκφράσουν παράπονα και απόψεις, για να «ανοίξει» η συζήτηση.

«Δεν έχουμε δουλιά», φώναξε κάποιος φανερά οργισμένος και ένας δεύτερος δίπλα του σημείωσε «τα παιδιά μας πέφτουν στα ναρκωτικά». Η απάντηση ήρθε αμέσως: «Αν δε χτυπηθεί αυτή η πολιτική, αυτά τα φαινόμενα θα οξύνονται, η ανεργία θα μεγαλώνει και η πραγματική και η σχετική». Εν συνεχεία, η Αλέκα Παπαρήγα ενημέρωσε για τη Σύνοδο στη Λισαβόνα και προειδοποίησε πως εκεί θα επισημοποιηθεί η ανεργία ως αναγκαίο κακό, θα καθιερωθεί η μερική απασχόληση. Συνεχίζοντας, κατήγγειλε τα σχέδια για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και κάλεσε τους θαμώνες να μην επιτρέψουν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να επικαλεστούν τη λαϊκή εντολή, για να τα κάνουν πράξη μετά τις εκλογές.

Μετά αρκετή ώρα και αφού θίχτηκαν μια σειρά ακόμα θέματα, η Αλέκα Παπαρήγα αποχαιρέτησε τους συνομιλητές της, καλώντας τους να συναντηθούν με το ΚΚΕ και στην κάλπη και στους αγώνες.

Θερμό το καλωσόρισμα των κατοίκων

«Καλή επιτυχία», ήταν οι λέξεις, που αυθόρμητα έβγαιναν από τα στόματα των κατοίκων, που χαιρετούσαν την Αλέκα Παπαρήγα στους δρόμους. Θερμά χαμόγελα, σφιχτές χειραψίες, μια κόκκινη καμέλια που της πρόσφερε μία κυρία, ήταν εικόνες που επαναλαμβάνονταν στη διάρκεια της περιοδείας. Στο 21ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου, ο διευθυντής κ. Γουδής και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μάγδα Μαούνη την υποδέχτηκαν στο προαύλιο. Για αρκετή ώρα, συζήτησαν με την Αλέκα Παπαρήγα τα προβλήματα του σχολείου, ορατά διά γυμνού οφθαλμού και ζήτησαν τη βοήθεια του ΚΚΕ για την επίλυσή τους.

Εν συνεχεία, η Αλέκα Παπαρήγα επισκέφτηκε αρκετά ακόμα καφενεία, συζήτησε με τους θαμώνες για την αποτελεσματικότητα του αγώνα, για την ΟΝΕ και την ΕΕ και τα αντιλαϊκά τους σχέδια, για τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ και την έκρυθμη κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο. Παντού η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλούσε όλους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, ενισχύοντας την προσπάθειά του για τη συγκρότηση του Μετώπου.

Στο Μπουρνάζι

Στις καφετερίες του Μπουρναζίου ήχησε την Κυριακή το μεσημέρι το κάλεσμα υπερψήφισης του ΚΚΕ. Ηταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας της Αλέκας Παπαρήγα, όπου τραπέζι το τραπέζι άνοιγε κουβεντούλα με τους νέους. Την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποδέχτηκαν μέλη της ΚΟ Περιστερίου του Κόμματος, ενώ καθόλη τη διάρκεια της περιοδείας Κνίτες και Κνίτισσες με ζωντάνια μοίραζαν προεκλογικά φυλλάδια και διακινούσαν το «Ριζοσπάστη», φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Οκτώ δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Η παιδεία και η απασχόληση ήταν από τα κύρια θέματα της συζήτησης που προκαλούσαν όσοι συνομιλούσαν με την Αλέκα Παπαρήγα. Κάποιος, απαντώντας στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε πως εργάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό, ήταν το έναυσμα για να αρχίσει η συζήτηση για τις Ενοπλες Δυνάμεις. «Θέλουμε τους στρατιώτες να υπερασπίζονται την πατρίδα, όχι να αποτελούν εκστρατευτικά σώματα σε τρίτες χώρες για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η Αλέκα Παπαρήγα.

Η περιοδεία και στο Μπουρνάζι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους είχαν τη δυνατότητα να την παρατηρήσουν από απόσταση. Τα ζεστά φιλικά χαμόγελα, η εκτίμηση που αποτυπωνόταν στα πρόσωπα των συνομιλητών της Αλέκας Παπαρήγα, αλλά και τα θετικά σχόλια που ακολουθούσαν την αποχώρησή της από κάθε παρέα, αποτελούσαν δείγματα της απήχησης της πολιτικής του Κόμματος και στη νέα γενιά, αλλά και στους μεγαλύτερους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οπλιζόμαστε με οργή, με γνώση και αγωνιζόμαστε(2010-12-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-05-16 00:00:00.0)
Περιοδείες της Αλέκας Παπαρήγα(2000-03-04 00:00:00.0)
"Είστε οι μοναδικοί που φωνάζετε"(1999-05-15 00:00:00.0)
Η Αλ. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη(1997-09-04 00:00:00.0)
Περιοδείες της Αλ. Παπαρήγα(1995-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ