Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ «ΑΛΦΑ»
Προσφυγή στο ΣτΕ για την υπόθεση Κορκολή

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) μεταφέρονται τα «ροζ» σκάνδαλα, με τις εκπομπές του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, σε βάρος του τραγουδιστή Στ. Κορκολή και του μόδιστρου Μιχ. Ασλάνη.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «Αλφα» (πρώην ΣΚΑΪ) προσέφυγε στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθούν αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με τις οποίες επιβλήθηκε η διακοπή της επεξεργασίας και η καταστροφή των ευαίσθητων δεδομένων που αφορούσαν τον Στ. Κορκολή και τον Μιχ. Ασλάνη, καθώς και το χρηματικό πρόστιμο 10 εκατ. δραχμών.

Στην προσφυγή του ο σταθμός ισχυρίζεται:

- Η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξέδωσε αναρμοδίως τις σχετικές αποφάσεις κατά του «Αλφα» και ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για την τήρηση της τηλεοπτικής νομοθεσίας είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

- Σχετικά με το αρχείο για τα «ευαίσθητα» δεδομένα των επίμαχων εκπομπών, ο «Αλφα» ισχυρίζεται ότι η επεξεργασία των δεδομένων έγινε από την εταιρία «Ευθ. Τριανταφυλλόπουλος και Σία ΕΕ», πριν από τη διαμόρφωση της τελικής εκπομπής και πριν την παράδοση στον «Αλφα». Ετσι, λοιπόν, ο σταθμός θεωρεί ότι οι υπάλληλοί του δεν έκαναν... καμιά έρευνα και ότι η Αρχή Δεδομένων έσφαλε με το να υπαγάγει το αρχείο στις διατάξεις του νόμου που επικαλείται.

- Η συλλογή των στοιχείων των εκπομπών του Μ. Τριανταφυλλόπουλου αφορά δημοσιογραφική εκπομπή του ίδιου και ο σταθμός δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει ή να κάνει λογοκρισία.

- Η συγκεκριμένη εκπομπή με τον Στ. Κορκολή και τον Μιχ. Ασλάνη αποτελεί ανεξάρτητη παραγωγή της εταιρίας του Μ. Τριανταφυλλόπουλου και ο «Αλφα» δεν είχε καμιά συμμετοχή και ανάμειξη.

- Τέλος, ο «Αλφα» ισχυρίζεται ότι κακώς επιβλήθηκε εναντίον του το πρόστιμο από την Αρχή Δεδομένων, επειδή για το ίδιο θέμα το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 60 εκατ. δραχμών και σύμφωνα με τη γενική αρχή του δικαίου δεν μπορεί να επιβληθεί δύο φορές πρόστιμο για το ίδιο αδίκημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ