Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Εκδήλωση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

«Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και οι θέσεις του ΚΚΕ», ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΕ Τρικάλων του Κόμματος, ύστερα και από τις δραματικές εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, όπου τα τύμπανα του πολέμου ξαναχτυπούν.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε ότι πάνω από τα Βαλκάνια συγκεντρώνονται νέα σύννεφα πολέμου με αφορμή και πάλι το Κοσσυφοπέδιο, μετά το βάρβαρο βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη γειτονική Γιουγκοσλαβία. Είπε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση είναι πολύ οξυμένη στη γειτονιά μας και πρόσθεσε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη άσκηση του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις ακόμα και από την Αργεντινή, και ότι η χώρα μας θα χρησιμοποιηθεί για άλλη μια φορά ως δρόμος που «θ' ανοίξει» για να περάσουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα.

Καταλήγοντας, ο Ηλίας Λέγγερης υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι εμπλοκής της Ελλάδας και στα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με τα οποία συναινεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τον ελληνικό λαό όχι μόνο σε επαγρύπνηση αλλά και σε ετοιμότητα υπεράσπισης της ανεξαρτησίας του γιουγκοσλαβικού λαού και της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ