Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Η εμπορευματοποίηση είναι ... επεξεργασμένη

Η περίφημη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ - που οδηγεί στη διάλυσή του - έχει σχεδιαστεί, σύμφωνα με όσα διακήρυξε χτες βράδυ στο Χαϊδάρι ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης

Η μακέτα είναι έτοιμη, αλλά τα προβλήματα, φαίνεται, δεν το μάθανε και επιμένουν
Η μακέτα είναι έτοιμη, αλλά τα προβλήματα, φαίνεται, δεν το μάθανε και επιμένουν
«Εμείς έχουμε επεξεργαστεί αυτή τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ», διακήρυξε χτες βράδυ απ' το Χαϊδάρι ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, στην περιοδεία του στο νοσοκομείο που η κυβέρνηση αποφάσισε να λειτουργήσει ως αμιγώς πανεπιστημιακό, παρότι οι πινακίδες του γράφουν «Περιφερειακό Νοσοκομείο».

Ο πρωθυπουργός υποκριτικά καταφέρθηκε κατά των διακηρύξεων της ΝΔ για την υγεία, δίνοντας όρκους πίστης στο δημόσιο σύστημα υγείας, όταν μόλις προχτές ο γραμματέας του κόμματος, Κ. Σκανδαλίδης, έγραφε στην «Καθημερινή» ότι τα νοσοκομεία, ανεξάρτητα απ' το νομικό τους καθεστώς, πρέπει να λειτουργήσουν με άλλου τύπου διαχείριση, με προαπαιτούμενο το δημόσιο νοσήλιο για όλους και πάνω απ' αυτό ελεύθερη διαμόρφωση του νοσήλιου ανάμεσα στο νοσοκομείο και στο Ταμείο.

Μάλιστα αυτές οι διακηρύξεις είναι διπλά υποκριτικές για τους κατοίκους του Χαϊδαρίου, καθώς, ακόμα και αν οι πανεπιστημιακοί γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, θα έχουν το δικαίωμα του απογευματινού ιατρείου.

Κατά τα άλλα, η χτεσινή περιοδεία του πρωθυπουργού στο Χαϊδάρι ήταν μια προεκλογική φιέστα. Ο πρωθυπουργός, που συνοδευόταν από κουστωδία κυβερνητικών στελεχών και υποψήφιων βουλευτών, επισκέφθηκε το υπό κατασκευή Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, για να διαπιστώσει, όπως είπε, την πρόοδο των εργασιών του.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι με τη δημιουργία του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, αλλά και του «Θριασίου» της Ελευσίνας - που υπολειτουργεί - η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέτρεψε τη δυσχέρεια πρόσβασης των θεωρούμενων μη προνομιούχων κατοίκων της Δυτικής Αττικής σε νοσοκομειακές υπηρεσίες.

Ο υπουργός Υγείας, Λ. Παπαδήμας, δε δίστασε λίγες μέρες μετά την ουσιαστική διάλυση του Νοσοκομείου «Αγίων Αναργύρων», καθώς υπογράφτηκε απόφαση που προβλέπει την οριστική ένταξη των διασπαρμένων τμημάτων του νοσοκομείου στα νοσοκομεία υποδοχής τους, να εξαγγείλει ότι μέσα στο χρόνο θα ξεκινήσει η ανέγερση του Νοσοκομείου «Αγίων Αναργύρων».

Ο Κ. Σημίτης δεν έχασε την ευκαιρία να διαφημίσει το «τεράστιο» έργο της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας, αναφερόμενος στην ανακαίνιση κλινών πέντε νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, που οι καθυστερήσεις αποπεράτωσής τους τις έχουν καταντήσει γεφύρι της Αρτας, στις προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία και σε άλλα προεκλογικά μέτρα.

«Για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών έχουμε λάβει σειρά μέτρων», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις μονάδες υποκατάστασης με μεθαδόνη, στο κέντρο βοήθειας και τα κέντρα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοί του βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις, καθώς, όπως επανειλημμένα έχουν καταγγείλει, αντιμετωπίζουν σημαντικά εργασιακά προβλήματα, ελλείψεις προσωπικού αλλά και υποδομής.

Η επίσκεψη έληξε με τον πρωθυπουργό να περιοδεύει στη μοναδική αποπερατωμένη πτέρυγα του νοσοκομείου, στην οποία μάλιστα επιτράπηκε η είσοδος μόνο δύο φωτογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ