Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Της Κρήτης οι «γαβριάδες»!

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν, στα Χανιά, πέντε παιδιά ηλικίας 15 και 16 ετών, με την κατηγορία ότι... ξυλοκόπησαν Αμερικανούς «Ράμπο» - τα πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματά τους και διενεργούν προανάκριση σε βάρος τους - μάλλον δε θα αισθάνονται εθνική περηφάνια για την ενέργειά τους. Πολύ περισσότερο που η σύλληψη των ανήλικων μαθητών έγινε καθ' υπόδειξη των Αμερικανών πεζοναυτών οι οποίοι, βγαίνοντας από το αεροπλανοφόρο «Τζ. Ουάσιγκτον» που είχε καταπλεύσει στη Σούδα, μέθυσαν και, τριγυρνώντας σαν αλήτες στην πόλη, προκαλούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, ποντάροντας και στο καθεστώς της ετεροδικίας που τους προστατεύει, απαλλάσσοντάς τους σχεδόν για ό,τι κι αν κάνουν.

Χωρίς να θέλουμε να δικαιολογήσουμε την απαράδεκτη αστυνομική ενέργεια - εν προκειμένω δε δικαιολογεί κανένα ο ισχυρισμός «αυτά προβλέπει ο νόμος κι εμείς είμαστε εκτελεστικά όργανα» - πρέπει να επισημάνουμε ότι σχετίζεται με το κλίμα αυταρχισμού και διώξεων που, βάσει κυβερνητικών κατευθύνσεων και εντολών, διαμορφώνεται και επικρατεί, το τελευταίο διάστημα, στη χώρα μας. Εχει, δε, να κάνει με την προσπάθεια να «περάσει», με κάθε τρόπο, ο «πολιτικός ρεαλισμός» της υποταγής, συναίνεσης και σύμπλευσης με τους ιμπεριαλιστές, τον οποίο διοχετεύει, σαν δηλητήριο στην κοινωνία, η κυβέρνηση. Ενα «δηλητήριο» που αποσκοπεί στην παράλυση του μυαλού και του σώματος, ώστε να μην μπορούν οι Ελληνες εργαζόμενοι να προβάλλουν πατριωτικές αντιστάσεις.

Το γεγονός, όμως, ότι υπήρξαν αυτοί οι Κρητικοί που αντέδρασαν, όπως έπρεπε, στην προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά των Αμερικανών ταραξιών, δείχνει ότι στην Ελλάδα έχουν αναπτυχθεί «αντισώματα» που δεν επιτρέπουν στους «ιούς» του «φιλοαμερικανισμού» να εισχωρήσουν στο σώμα των Ελλήνων και να το αρρωστήσουν. Δείχνει ότι, σε τούτη τη μικρή κι ένδοξη χώρα, υπάρχουν πατριώτες με συνείδηση και θάρρος, που δεν ανέχονται να προσβάλλεται η εθνική τους περηφάνια και να ταπεινώνεται η αξιοπρέπειά τους. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία ότι το δηλητήριο του «εθνικού ρεαλισμού», που μοιάζει, με «πολιτικό αμοραλισμό», δεν επιδρά στο σώμα, στο μυαλό και στην ψυχή των νέων Ελλήνων, που αποτελούν το «αύριο» της πατρίδας μας.

Ας το καταλάβει, λοιπόν, η κυβέρνηση Σημίτη πως η ελληνική νεολαία δε μετατρέπεται, εύκολα, σε «πλαστελίνη του εκσυγχρονισμού». Ταγμένη να φυλάττει Θερμοπύλες και να κλείνει κερκόπορτες, θα στέκεται με τόλμη και αξιοπρέπεια μπροστά στους εχθρούς της Ελλάδας, που, προσκαλεσμένοι των κυβερνώντων, πέρασαν τα σύνορα και στρατοπεδεύουν στο έδαφός της χώρας μας. Αυτή η νεολαία δε θα επιτρέψει τη μετατροπή της Κύπρου σε «γιουσουφάκι» της Τουρκίας και της Ελλάδας και σε προτεκτοράτο του ιμπεριαλισμού. Θα υπερασπιστεί, όταν και όπως χρειαστεί, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, θ' αγωνίζεται για την ειρήνη, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη των λαών στην περιοχή μας και στον κόσμο ολόκληρο...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ