Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΦΦΑΣ
Δώσαμε τη μάχη πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη φορά

Motion Team

Κεντρικός εισηγητής στην εκδήλωση-συζήτηση ήταν ο Γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, Χρήστος Κόφφας, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Φέραμε στην επιφάνεια ότι η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν είναι "νησί ξέχωρο", αλλά μηχανισμός, πλέον οργανικό υποκείμενο προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής, που βαριά πέφτει στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Οι συσπειρώσεις που πετύχαμε απέδειξαν πως σ' όλους είναι ριζωμένη η αντίληψη ότι "η καμπάνα χτυπάει για μας", για το λαό μας.

Είναι κοινός λόγος, πλέον, ότι απέναντι στους δημάρχους και νομάρχες που προωθούν την τέτοια πολιτική, πρέπει να ανοίξει σταθερό, κλιμακούμενο μέτωπο αντιπαράθεσης. Ιδιας ποιότητας μ' αυτό ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, στον πόλεμο, στις επιλογές της ΕΕ, επιλογές που καθορίζουν την καθημερινότητά μας.

Δώσαμε τη μάχη πολλοί περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Η συσπείρωση των δυνάμεων του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της Περιφερειακής Ενωσης, της Κίνησης Πολιτών, προσώπων με σημαντική κοινωνική αναφορά στο νομό και πανελλαδικά, αποτέλεσαν ένα σμάρι, που έδειξε έναν άλλο δρόμο, που έσπειρε στις συνειδήσεις μιαν άλλη λογική. Εδειξε ότι υπάρχει άλλη προοπτική πέρα και ενάντια από τη λογική του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και των τέτοιων ή αλλιώτικων συμπληρωμάτων τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της μάχης ποσοτικά και ποιοτικά ήταν θετικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ