Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να δυναμώσουμε τους δεσμούς με το λαό

Δυσαρέσκεια. Λαϊκή δυσαρέσκεια, που εκφράζεται σε καθημερινή βάση και όλοι γινόμαστε μάρτυρες και αποδέκτες της. Μάλιστα, καταγράφεται και σε γκάλοπ γνωστών εταιριών δημοσκοπήσεων. Προβληματισμός, έντονη ανησυχία, δυσφορία για την κυβερνητική πολιτική. Μια πολιτική, που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας, της ακρίβειας, την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας του λαού. Οι πολιτικές αποφάσεις των κυβερνώντων στρέφονται ξεκάθαρα κατά των λαϊκών συμφερόντων και εξυπηρετούν τις επιδιώξεις και τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου.

Η βαθιά αντιλαϊκή, ταξική πολιτική, που η κυβέρνηση εφαρμόζει, είναι αυτή που και η ΝΔ φιλοδοξεί να συνεχίσει, αν έρθει στην εξουσία. Αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος που ο λαός, ακόμα και μέσα από τις δημοσκοπήσεις και απαντώντας στα «ποιοτικά στοιχεία» όπως αυτά χαρακτηρίζονται, δηλώνει ότι όχι μόνο δεν είναι ικανοποιημένος από την αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ, αλλά και θεωρεί ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρεσβεύουν τις ίδιες πολιτικές. Δυστυχώς, όμως, οι λαϊκές συνειδήσεις είναι εγκλωβισμένες μέσα στο συγκεκριμένο δίπολο και εκλογικά μετακινούνται από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και αντίστροφα. Με την κατάλληλη προπαγάνδα, «ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ», «Σημίτης ή Καραμανλής», εμφανίζονται ως οι μοναδικές επιλογές. Λειτουργούν σαν «συγκοινωνούντα δοχεία» και ο κόσμος μετακινείται από το ένα στο άλλο...

Κι όμως, ένα σημαντικά μεγάλο τμήμα του λαού γνωρίζει ποιος πραγματικά εκπροσωπεί τα δικά του συμφέροντα και, μάλιστα, χωρίς καμία αναστολή βγαίνουν να το δηλώσουν ακόμα και μέσα στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες με τις άλλες απαντήσεις τους σχεδόν αποκλειστικά ψάχνουν «λύσεις» ανάμεσα στους εκπροσώπους του δικομματισμού. Βέβαια, για τη διαπίστωση αυτή, δε χρειάζονται ούτε έρευνες, ούτε ποσοστά. Είναι κάτι, που εμείς οι κομμουνιστές το συναντάμε σε καθημερινή βάση, στους χώρους δουλιάς, στις κινητοποιήσεις.

Φυσικά, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν είναι αρκετό, μπορεί, όμως, να αξιοποιηθεί. Είναι σίγουρο ότι ο λαός έχει και άποψη και γνώση. Εχουμε καθήκον να απευθυνθούμε πλατιά στον κόσμο. Να συζητήσουμε μαζί του για όλα τα προβλήματα. Να έχουμε τη γνώση να απαντήσουμε στα ερωτήματα που θα δεχτούμε και κυρίως να παρουσιάσουμε και αναπτύξουμε τις θέσεις του Κόμματος και τις προτάσεις του. Μέσα από την καθημερινή μας επαφή με τον κόσμο, να αναπτύξουμε επιχειρήματα, να πείσουμε το λαό γιατί πρέπει σήμερα, εδώ και τώρα, να απεγκλωβιστεί από το δικομματισμό, αλλά και τα διάφορα «κεντροαριστερά» και «κεντροδεξιά» σενάρια. Εχουμε το καθήκον να πείσουμε το λαό να αγωνιστεί, να διεκδικήσει, να κλιμακώσει την πάλη του, να συσπειρωθεί και να συμμαχήσει, να συμβαδίσει με εκείνες τις συνεπείς δυνάμεις, που έχουν σαφή και ξεκάθαρο προσανατολισμό την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων, μέσα από τον πολύπλευρο δημοκρατικό, αντιιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό αγώνα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ