Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Επιχειρησιακός... δικομματικός εμπαιγμός!

Το επιχειρησιακό σχέδιο για την Ολυμπιακή προετοιμασία, που αν πραγματοποιηθεί θα είναι το σχέδιο για την ολοκληρωτική καταστροφή του Πειραιά, παρουσίασε χθες ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος προέβη ταυτόχρονα σε μια απαράδεκτη λαθροχειρία ισχυριζόμενος ότι έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Εμείς όχι μόνο καταψηφίσαμε το τερατούργημα του Αγραπίδη, αλλά το καταγγείλαμε πριν αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση», δήλωσε στο «Ρ» ο Κώστας Τζατζάνης, υποψήφιος δήμαρχος επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση». Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι το όραμα της Κίνησης είναι ο Πειραιάς την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων να έχει ολοκάθαρη θάλασσα, χωρίς τους εφοπλιστές που τη ρυπαίνουν και να έχει διορθωθεί το κυκλοφοριακό με την ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στον αντίποδα αυτών των θέσεων είναι όσα παρουσίασε ο νυν δήμαρχος Πειραιά. Τα όποια έργα γίνουν, θα κινούνται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των κερδών των πολυεθνικών σε βάρος των Πειραιωτών, της πόλης και του περιβάλλοντος. Μεταξύ αυτών είναι η ανάπλαση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και η υποτιθέμενη αναβάθμιση του Σταδίου Καραϊσκάκη. Και τα δύο αυτά έργα είναι δυναμίτες για την περιοχή και ήδη οι κάτοικοι με πολυποίκιλες ενέργειες και κινητοποιήσεις προσπαθούν να τα αποτρέψουν. Ακόμα, αντί να προβλέπονται χώροι στάθμευσης προκρίνεται η εύκολη λύση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων από συγκεκριμένους χώρους του κέντρου, που σημαίνει τεράστια επιβάρυνση στον υπόλοιπο πολλαπλά επιβαρυμένο Πειραιά.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο δήμαρχος Πειραιά προχώρησε στην εξαγγελία του επιχειρησιακού του προγράμματος, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την έγκρισή του. Οπως φαίνεται, ακόμα και η καταστροφή γίνεται αντικείμενο διαγκωνισμού μεταξύ των δυνάμεων του δικομματισμού. Χτες ο Χρ. Αγραπίδης θέλησε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Το ίδιο όμως θέλουν και οι κυβερνητικοί παράγοντες. Ετσι τις επόμενες μέρες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, θα ανακοινώσει το δικό του «μάστερ πλαν» για τον Πειραιά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο εμπαιγμός καλά κρατεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ