Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η... αναμόρφωση

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ του νομοθετικού πλαισίου για τις κατασκευαστικές εταιρίες ετοιμάζει, όπως δηλώνει η ηγεσία του, το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μάλιστα θα θίξει θέματα όπως η «απορρόφηση κονδυλίων» και η «αναθεώρηση τιμολογίων» και όλοι βέβαια κατανοούμε τι σημαίνει αυτό.

Πάντως ήταν ομολογουμένως ...ταχύτατη η αντίδραση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν πρόλαβαν καν να ...διατυπώσουν το αίτημά τους οι κατασκευαστικές εταιρίες κι αμέσως στο υπουργείο στρώθηκαν στη δουλιά.

Τη μισή ταχύτητα να είχαν τα υπουργεία προκειμένου να τακτοποιήσουν θέματα που αφορούν οικισμούς, διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποιήσεις δικαιωμένων συμβασιούχων και ...γενικώς δε χρειαζόταν παραπάνω.

Αλλά βλέπετε, όπως λέει και η λαϊκή ρήση, «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Οταν όμως θέλει πραγματικά, τα πανωπροίκια πάνε κι έρχονται...

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 17 δισεκατομμύρια ευρώ φτάνει το ύψος του δανεισμού των ελληνικών νοικοκυριών και μάλιστα με αύξηση της τάξης του 40% μέσα στο Μάρτη, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας. Ενας λαός χρεωμένος μέχρι το λαιμό, δηλαδή!

Κι ας μην επιχαίρει η κυβέρνηση για την πτώση των επιτοκίων χορηγήσεων. Καταναλωτικά δάνεια είναι τα μισά από αυτά που οφείλονται. Εξοδα δηλαδή καθημερινών αναγκών, αν και οι κυβερνώντες μιλούν (μια και έτσι τους συμφέρει) για φαινόμενα καταναλωτισμού.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οπως και να έχει πάντως, είναι φανερό ότι τέτοιες καταστάσεις δεν μπορούν να συνεχίζονται για πάντα και ήδη κάνουν χρυσές δουλιές οι ιδιωτικές υπηρεσίες επισφαλειών, ενώ οι κατασχέσεις πάνε κι έρχονται.

Πάντως αν τα οικονομικά υπουργεία στηρίζουν τις θεωρίες τους περί «πραγματικών αυξήσεων» και «άνοδο της αγοραστικής δύναμης των μισθών», καλό είναι να θυμηθούν το στίχο που λέει ότι «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ