Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Διαρκής αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση!

Δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν επιτύχουν το στρατηγικό στόχο: Μια κατώτατη σύνταξη - κοροϊδία για όλους και από κει και πέρα όποιος έχει να πληρώσει

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «Καθημερινή»
Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «Καθημερινή»
Προτού καλά καλά φτάσει ...στα περίπτερα το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, άρχισε η «αμφισβήτησή» του από ...τα αφεντικά! Για ποιο λόγο; Είναι ευνόητο ότι αυτή η «κριτική» διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο, αφού εμφανίζει τα αφεντικά, τάχα, «μη ικανοποιημένα».

Θα ήθελαν, δεύτερο, να είναι πιο τολμηρό, να χώνει, δηλαδή, πιο βαθιά το μαχαίρι στις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά δεν μπορούν να ξεχάσουν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του περσινού Απρίλη. Κυρίως όμως, θέλουν να καλλιεργήσουν το έδαφος και να εθίσουν τους εργαζόμενους με την ιδέα της επόμενης «μεταρρύθμισης», η οποία θα ολοκληρώνει τη σημερινή, να κατεδαφίζει, δηλαδή, ό,τι έχει απομείνει όρθιο και να τα εκχωρεί όλα στις ασφαλιστικές εταιρίες.

Ετοιμαστείτε, με άλλα λόγια, για τη διαρκή αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα πηγαίνει, βέβαια, χέρι - χέρι με τη συνολική νεοφιλελεύθερη επέλαση. Εξ ου και οι βολές, που άρχισαν την επομένη της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Ανακαλύπτουν φιλικά προσκείμενες στην κυβέρνηση εφημερίδες ότι το νομοσχέδιο είναι ασαφές και δαπανηρό, ότι δεν περιέχει τομές, είναι ημιτελές, δεν μπορεί να αποκαλείται μεταρρύθμιση, κ.ο.κ.

Είναι ξεκάθαρο. Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν επιτύχουν το στρατηγικό στόχο: Μια κατώτατη σύνταξη - κοροϊδία για όλους και από κει και πέρα όποιος έχει να πληρώσει. Επόμενος σταθμός - όχι, βέβαια, μετά από τριάντα χρόνια, που δημαγωγεί η κυβέρνηση - είναι το δεσμευτικό «ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης» στις χώρες της ευρωζώνης. Οι πολυεθνικές και οι ασφαλιστικές εταιρίες αναλαμβάνουν την Κοινωνική Ασφάλιση και «καθαρίζουν».

Τα επόμενα χρόνια θα είναι εφιαλτικά για την Κοινωνική Ασφάλιση. Ακριβώς γι' αυτό η εκσυγχρονιστική προπαγάνδα δημαγωγεί, επιδεικνύοντας τις «ευνοϊκές ρυθμίσεις», οι οποίες όμως, όλως τυχαίως, αφορούν τις ...επόμενες γενιές!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμα! Δεν είναι τζόγος!(2022-07-26 00:00:00.0)
Εκσυγχρονισμοί(2022-02-12 00:00:00.0)
Τώρα δεν κρύβουν λόγια(2002-06-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-06-07 00:00:00.0)
Ελιξίριο ζωής...(2002-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ