Παρασκευή 7 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Πολιτική ανηθικότητα

Η πρόσφατη παρουσία του Ν. Κωνσταντόπουλου στη Βουλή και τα όσα φαιδρά εκστόμισε επιβεβαιώνουν ότι η εμπάθεια είναι πολύ κακός σύμβουλος. Το προφίλ του «αμέμπτου ηθικής» πολιτικού αρχηγού, που επίμονα ο πρόεδρος του Συνασπισμού προσπαθεί να φιλοτεχνήσει για τον εαυτό του, καταρρακώθηκε στο λεπτό όταν στο βήμα της Βουλής έδινε ένα ρεσιτάλ πολιτικής ανηθικότητας, προσπερνώντας κάθε έννοια ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και καταφεύγοντας στη συκοφαντία εναντίον του ΚΚΕ.

Είναι... τέτοιου μεγέθους λοιπόν το ήθος του Ν. Κωνσταντόπουλου, που τον ώθησε να αντιδράσει σαν κοινός συκοφάντης όταν ο υπουργός Εσωτερικών υιοθέτησε (στο νομοσχέδιο για το «πολιτικό χρήμα») την πρόταση του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται από την απαγόρευση χρηματοδότησης των κομμάτων οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα ανήκουν σε αυτά. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε γιγαντιαίες κομματικές επιχειρήσεις του τύπου της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ» που όποιος τις έχει μπορεί «να τις προσφέρει στην αγορά και να τις αγοράζουν μεγαλοσχήμονες εθνικοί προμηθευτές»!!! Αυτά μας είπε ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος - έτσι για να γνωριζόμαστε μεταξύ μας - καταθέτει τις νομικές του συμβουλές (με το αζημίωτο φυσικά) στην υπηρεσία συγκεκριμένων συγκροτημάτων της ολιγαρχίας!

Δε διευκρίνισε βέβαια τι το μεμπτό υπάρχει στο να διαθέτει ένα πολιτικό κόμμα μια συγκεκριμένη επιχείρηση (όπως και διαθέτουν πολλά κόμματα σε όλο τον κόσμο), μέρος των κερδών της οποίας να αξιοποιείται για την ενίσχυση της πολιτικής του δράσης. Ούτε στάθηκαν ικανές οι νομικές και πολιτικές του γνώσεις να του υποδείξουν ότι ακόμα κι αν αυτό το κόμμα αποφασίσει να πουλήσει μια επιχείρησή του επ' ουδενί λόγο μπορεί να ενοχοποιηθεί για διαπλοκή!!! Η αγοραπωλησία δε συνιστά αδίκημα ούτε διαπλοκή κ. Κωνσταντόπουλε. Διαπλοκή συνιστά η ροή άφθονου χρήματος κάτω από το τραπέζι, που από τα χέρια της πλουτοκρατίας περνά στα χέρια των πολιτικών της εκπροσώπων για να διευκολύνει τη δουλιά τους και κατά συνέπεια τις δικές της δουλιές. Και αυτού του είδους η διαπλοκή δεν εξαλείφεται γιατί πάει πακέτο με το σύστημα, με το οποίο κανένα πρόβλημα δεν έχει η ηγεσία του ΣΥΝ.

Προχώρησε κι άλλο όμως ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης των αεροπανό και των αφισών, προτιμώντας την ενημέρωση του καναπέ! Αλλά το «άκρον άωτον» ήταν όταν τάχθηκε κατά της πρότασης του ΚΚΕ να μην υπόκεινται στους περιορισμούς της χρηματοδότησης των κομμάτων οι κληρονομιές που αφήνουν σε αυτά τα μέλη τους!!! Διακατέχεται προφανώς από ανησυχίες και άγχος μήπως και ο κ. Λάτσης, ο κ. Βαρδινογιάννης, ο κ. Κόκκαλης, ο κ. Τεγόπουλος, ο κ. Λαμπράκης και λοιποί, κληροδοτήσουν στο ΚΚΕ, στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ ή και τον ΣΥΝ, τα δεξαμενόπλοιά τους, τις επιχειρήσεις τους, την περιουσία τους! Για γέλια και για κλάματα, δηλαδή, η υπόθεση.

Συμπέρασμα; Η περίπτωση του κ. Κωνσταντόπουλου αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά, πόσο ευτελής μπορεί να γίνει όποιος κατατρύχεται από αντιΚΚΕ σύνδρομα, ξεχνώντας τι παθαίνει όποιος φτύνει τον ουρανό...


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ