Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητιόταν χτες μέχρι αργά το βράδυ το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο της ΝΔ για την Υγεία, με το οποίο προστίθεται ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της εμπορευματοποίησης και της έντασης της επιχειρηματικής δράσης.

Το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων δίνει τη «δυνατότητα» στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο μετά το ωράριό τους, δηλαδή να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο ή να εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές. Επίσης, θεσπίζει το χαράτσι του 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις βιολογικών υλικών και 3 ευρώ για εκτέλεση απεικονιστικών εξετάσεων ανά ασθενή, ώστε από το συνολικό ποσό που θα συγκεντρώνεται να υπάρχει η ανάλογη «απαλλαγή» των υποχρεωτικών επιστροφών στον ΕΟΠΥΥ (clawback) από τους επιχειρηματίες των διαγνωστικών κέντρων.

Περιλαμβάνει ακόμα πλέγμα μέτρων που ενισχύουν την κατεύθυνση της επιχειρηματικής λειτουργίας, όπως ο προσδιορισμός της φύσης του εισοδήματος των ιατρών του ΕΣΥ από τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων ως εισόδημα από άσκηση ιδιωτικού έργου κ.ά.

Τις πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου και της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία αποκάλυψαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και οι άλλοι βουλευτές του Κόμματος. Με τοποθετήσεις στον αντίποδα της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας αλλά και της κριτικής που άσκησαν τα άλλα αστικά κόμματα, τα οποία άφηναν στο απυρόβλητο αυτήν τη στρατηγική, ανέδειξαν ότι οι ανάγκες του λαού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία δεν συναντιούνται πουθενά με την επιχειρηματική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ