Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Να σταματήσει η βαρβαρότητα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

Διαπιστευτήρια στο κράτος - δολοφόνο από τον υπουργό Υγείας | Παρέμβαση - απάντηση στην προκλητική του τοποθέτηση από τον Δ. Κουτσούμπα

Τα διαπιστευτήριά του στον «στρατηγικό σύμμαχο» όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, έσπευσε να δώσει ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή, ώστε να απαντήσει στα όσα κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την επίσκεψη του υπουργού στο Ισραήλ και τη συνάντησή του με τον εκεί ομόλογό του.

Αφού αναλώθηκε σε γενικολογίες όπως «όλοι θέλουμε ειρήνη», «δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους» κ.ά., έθεσε το ερώτημα αν υπάρχει κάποιο κράτος που «δεν θα απαντούσε» σε μια τέτοια «τρομοκρατική ενέργεια» σαν αυτή που έκανε η Χαμάς. Ολο αυτό το προκλητικό επιχείρημα, για το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», το συνόδεψε με εξυπνακισμούς για το τι θα έκανε η Σοβιετική Ενωση αν δεχόταν ένα τέτοιο χτύπημα.

Ηταν τέτοια η ζέση του Αδ. Γεωργιάδη να στηρίξει τους σφαγείς του Παλαιστινιακού λαού, που δικαιολόγησε την ισοπέδωση του Νοσοκομείου «Αλ Σίφα» γιατί «βρέθηκαν τούνελ, όπλα και πυρομαχικά». Σε κάθε περίπτωση, μάλιστα, διεμήνυσε ότι «η Ελλάδα στηρίζει τη στρατηγική της συμμαχία με το Ισραήλ».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος στην παρέμβαση - απάντησή του προς στον υπουργό Υγείας ανέφερε:

«Πολύ σύντομα, γιατί καταλαβαίνουμε το μεγάλο ζόρι που τραβάει ο κ. υπουργός και τον Γολγοθά - όπως είπα στην ομιλία μου - που έχει να διανύσει για να υποστηρίξει αυτές τις θέσεις.

Το ζήτημα είναι ότι το κοινοβούλιο πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση, κύριε Γεωργιάδη, όπως έχει και ο ελληνικός λαός, ότι ο Παλαιστινιακός λαός υποφέρει αυτήν τη στιγμή, ο Παλαιστινιακός λαός υποφέρει πολλές δεκαετίες. Το Ισραήλ προκάλεσε κατοχή, προκάλεσε φυλακίσεις, τραυματισμούς, δολοφονίες.

Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί Παλαιστίνιοι, άσχετα σε ποια οργάνωση ανήκουν, αν είναι στη Χαμάς, αν είναι στη Φατάχ, αν είναι στο Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, αν είναι ανεξάρτητοι, αν ψηφίζουν οποιοδήποτε άλλο κόμμα εκεί, γιατί όλα αυτά τα κόμματα κατεβαίνουν, όπως ξέρετε, στις εκλογές στο παλαιστινιακό κράτος, το οποίο η Ελληνική Βουλή το έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος και είναι μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πολλές δεκαετίες τώρα - δίπλα στο Ισραήλ, το οποίο είναι μια κατοχική δύναμη - και έχει υποστεί τα πάνδεινα.

Είναι γεγονός ότι μια τέτοια οργάνωση, η Χαμάς, όπως την είπατε "τρομοκρατική", πήγε και έκανε αυτήν την ενέργεια. Ξέρετε ότι οι θέσεις μας είναι η μέρα με τη νύχτα και ιδεολογικά και πολιτικά και για τις μορφές πάλης που χρησιμοποιούν τέτοιες οργανώσεις, και το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι, αντίθετα, δημιουργούν πολλά ζητήματα.

Αλλά αυτό το ζήτημα είναι άλλο, όπως και η ανάγκη απελευθέρωσης των ομήρων, να πάνε σώοι στα σπίτια τους όσοι πιάστηκαν εκεί, πόσοι έχουν μείνει, 100, 75 ακόμα, γιατί για τέτοιο αριθμό μιλάμε, και το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε τις πρώτες μέρες.

Και άλλο είναι αυτό το άλλοθι που δίνετε, και συνεχίζετε ακόμα και σήμερα να δίνετε, ως δήθεν "αυτοάμυνα του Ισραήλ", μετά από τόσους μήνες, με 40.000 περίπου επιβεβαιωμένους νεκρούς, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι παιδιά και γυναίκες, είναι άμαχοι. Και αυτοί είναι οι Παλαιστίνιοι, αυτοί δεν είναι Χαμάς, αυτοί ψηφίζουν όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην παλαιστινιακή Βουλή, και στη Δυτική Οχθη και στη Γάζα και παντού. Και δεν δικαιολογείται το γεγονός, επειδή ο Παλαιστινιακός λαός στη Γάζα επέλεξε τη Χαμάς τότε να την έχει τοπική κυβέρνηση, να γίνεται αυτό το όργιο της τρομοκρατίας, εκτός από τα συνεχιζόμενα μέτρα κατοχής και φυλακίσεων που δέχεται ο Παλαιστινιακός λαός. Είναι σε αντίθεση με τη συνείδηση, τη λογική και την αλληλεγγύη που δείχνει ο ελληνικός λαός.

Βεβαίως, πείρα να πάρετε απ' όλο τον κόσμο, και από το Ισραήλ και από όποιον θέλετε, και από τους Παλαιστίνιους, πώς χτίσανε μέσα σε συνθήκες κατοχής αυτά τα νοσοκομεία και πώς αναγκάζονται να μην μπορούν πλέον να περιθάλψουν τα παιδιά, τα μωρά που σκοτώνονται εκεί και ψυχορραγούν. Δίπλα σας ήταν όταν πήγατε εκεί.

Αλλά τη στιγμή που πήγατε για να έρθετε εδώ μετά να εξάρετε το Ισραήλ που έκανε επιχειρήσεις στα δημόσια νοσοκομεία και να μας το λέτε ως παράδειγμα, την ώρα που δεν μπορεί να περιθάλψει ανθρώπους δικούς του μέσα στο Ισραήλ, γιατί το 30% είναι αραβικός πληθυσμός εκεί, είναι Παλαιστίνιοι παρότι είναι Ισραηλινοί πολίτες, και το ξέρετε πάρα πολύ καλά, και τους κυνηγάει, όπως είναι και βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος και άλλων κομμάτων οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές και δεν μπορούν να πάνε στο κοινοβούλιο, γιατί είπαν ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος. Ελεος δηλαδή! Πού θα φτάσουν; Κάνουμε μια κοινωνία αγρίων, απανθρώπων. Αυτή η βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει. Τελεία και παύλα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ