Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Παλεύει να «επανισορροπήσει» το σάπιο σύστημα...

«Παρών» στην πολιτική δηλώνει ο Τσίπρας, με «καρφιά» στον Στ. Κασσελάκη

Μία ακόμα επιβεβαίωση της στρατηγικής σύμπλευσης με τη ΝΔ ήταν η συνέντευξη του Στ. Κασσελάκη χτες στο εξαιρετικά φιλόξενο MEGA - φιλοξενία που ανταπέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποδεχόμενος την εκπομπή στο νεοαποκτηθέν πανάκριβο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, από όπου επανέλαβε τις γνωστές προτάσεις του κόμματός του εντός και επί τα αυτά μιας διαχείρισης που στον πυρήνα της έχει τη διασφάλιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, εχθρικής προς τον λαό και τα δικαιώματά του.

Εξήγησε πολλές φορές ότι οι προτάσεις του για τη φορολογία δεν έχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις, αντιθέτως θα ενισχύσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη. Ζήτησε περισσότερη αστυνόμευση και μέτρα «αποκατάστασης της σχέσης εμπιστοσύνης πολίτη - αστυνομίας», ενώ τάχθηκε υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας στα πανεπιστήμια «αν υπάρχουν βανδαλισμοί». Επικρότησε δε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας την ίδια ώρα ότι ...ο γάμος δεν σημαίνει τίποτα για τη σχέση δύο ανθρώπων, ενώ δήλωσε πως αν χάσει με δέκα μονάδες ...δεν θα πρόκειται για ήττα! Ρωτήθηκε για τον Αλ. Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε ότι υποστηρίζει το κόμμα και τις προτάσεις του, και μάλιστα ότι είναι πολύ ικανοποιημένος απ' αυτές...

Κάτι που πάντως δεν φάνηκε στη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών, όπου άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του διαδόχου του, λέγοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης «τρέχει σε έναν αγώνα στίβου μόνος του» και προσθέτοντας πως «Είμαι ενεργός πολιτικά, είμαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Με τα λάθη και τα σωστά έχουμε μία παρακαταθήκη και να εξηγήσω νηφάλια κάποιες στιγμές που δεν εξηγήθηκαν ή παρερμηνεύτηκαν. Η παραγωγή πολιτικής και η προσπάθεια επαναπροσέγγισης της σημασίας της πολιτικής. Εχουμε φτάσει σε απαξίωση της πολιτικής. Δεν είναι μόνο το TikTok πολιτική. Θέλω να διεκδικήσω τον ρόλο της παραγωγής πολιτικής και στην Ελλάδα και στο διεθνές επίπεδο, με το Ινστιτούτο».

Κατά τον Αλ. Τσίπρα, το διακύβευμα των ευρωεκλογών «είναι να επανισορροπήσει το πολιτικό σύστημα». «Η εικόνα αυτήν τη στιγμή είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης τρέχει σε έναν αγώνα στίβου μόνος του και κινδυνεύει να βγει δεύτερος», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «δεν είναι εύκολο για τον κ. Μητσοτάκη να τρέχει με αντίπαλο τον κανένα και να τον κερδίσει ο κανένας».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε πως είναι κρίσιμο θέμα «η ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης. Ετσι θα έβλεπα και την ενίσχυση της Αμυνας», όπως ακριβώς και η ΝΔ, ενώ υποκριτικά μέμφθηκε την ΕΕ, που πρωτοστατεί στους ιμπεριαλιστικούς - πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, ότι απέναντι σε Παλαιστίνη και Ουκρανία «θα περίμενε να είναι πιο δραστήρια στη διπλωματία, για να σταματήσει η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και για την ειρήνη στην Παλαιστίνη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ