Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Ζητά ψήφο για να υλοποιήσει με «μεγαλύτερη ορμή» την αντιλαϊκή πολιτική

Eurokinissi

Να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ως «πράσινο φως» για νέα αντιλαϊκή επέλαση είναι ο στόχος της κυβέρνησης, όπως έκανε σαφές ο Κυρ. Μητσοτάκης σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του που προβλήθηκε χθες το πρωί στον ΑΝΤ1.Χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι προτεραιότητά του είναι να παραμείνει πρωθυπουργός και όχι να μετακομίσει σε κάποιο ευρωενωσιακό πόστο στις Βρυξέλλες («Δεν με ενδιαφέρει να εκπροσωπήσω την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά την Ελλάδα στην Ευρώπη»), υπογράμμισε πως «όσο πιο δυνατή βγει η ΝΔ στις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη ορμή θα έχει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της»,.

Στο ίδιο πλαίσιο, διαβεβαίωσε το κεφάλαιο ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2027, άρα είναι εγγυημένη η «πολιτική σταθερότητα» όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ωστόσο ζήτησε «να μη δώσουμε λαβή και δυνατότητα κυρίως στον αντισυστημισμό». Φρόντισε δε να θυμίσει στο κεφάλαιο ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν φοβήθηκαν το «πολιτικό κόστος», αντίθετα προχώρησαν «αλλαγές (...) τόσο σημαντικές που δεν είχαν γίνει στη χώρα μας εδώ και 100 χρόνια», όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Πιάνοντας θέματα της επικαιρότητας, στα όρια της χυδαιότητας ήταν η τοποθέτησή του απέναντι στη δολοφονία της 28χρονης έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Αφού πρώτα δημιούργησε μια «μαγική εικόνα» περί δήθεν μέτρων στήριξης των κακοποιημένων γυναικών - ενώ είναι κραυγαλέα η απουσία δομών και υπηρεσιών για τη στήριξή τους - επιχείρησε να αξιοποιήσει το «περιστατικό» ως «υπενθύμιση» για «να κάνουμε βαθιές και δομικές αλλαγές στο κράτος», κόντρα στην «κουλτούρα του ωχαδερφισμού», ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, με το ασύλληπτο επιχείρημα ότι «αν κάθε φορά που κάτι δεν πηγαίνει καλά στο κράτος η ευθύνη φτάνει πάντα στην κορυφή, θα είχαμε παραιτήσεις κάθε βδομάδα ή κάθε μήνα».

Οσο για το φαινόμενο της σχολικής βίας, παρέπεμψε στα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα - που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αλλά στην πράξη το αξιοποιούν για να επιβάλουν περισσότερη καταστολή σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων - και επιχείρησε να δημιουργήσει απαράδεκτους συνειρμούς, λέγοντας ότι «αν δεν βάλουμε όρια και ένα πλαίσιο στα παιδιά 14-15 ετών», «θα πάνε στο πανεπιστήμιο (...) θα πάρουν και τη μολότοφ και μετά θα θεωρούν ότι το να τα σπάνε όλα είναι κοινωνικός αγώνας»!

Ντράπηκε και η ντροπή για τα Τέμπη

Στο ίδιο μοτίβο, ντράπηκε και η ντροπή όταν η συζήτησε έφτασε στο έγκλημα των Τεμπών, με τον πρωθυπουργό να σπεύδει να χαρακτηρίσει «συνωμοσιολογία» τις καταγγελίες για συγκάλυψη, επαναλαμβάνοντας για χιλιοστή φορά τον πολύ βολικό για το σύστημά τους ισχυρισμό ότι «συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης».

Οσον αφορά την αποδεδειγμένη κοπτοραπτική στις ηχογραφημένες συνομιλίες προκειμένου ακριβώς να ενισχυθεί η συγκάλυψη για τις αιτίες του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος, υποστήριξε ότι «πιθανώς» να έγινε μοντάζ αλλά ο ίδιος ...δεν το γνωρίζει, και μένει «να το αποδείξει η Δικαιοσύνη, αν είναι έτσι», με μεγάλο το άγχος του να πείσει ότι «δεν υπήρχε καμία κυβερνητική ανάμειξη σε αυτό».

Να βγάλει λάδι την κυβέρνηση προσπάθησε και για το μπάζωμα στον χώρο του εγκλήματος, ισχυριζόμενος για την απόφαση αυτή ότι «επιχειρησιακά την πήραν οι άνθρωποι στο πεδίο», ενώ προσπάθησε ξανά να επιβάλει σιωπητήριο για το θέμα, με τον απαράδεκτο, βαθιά αντιδημοκρατικό ισχυρισμό ότι μόνο οι γονείς των θυμάτων «έχουν δικαίωμα σε αυτήν την ιστορία να κάνουν τον θυμό τους πραγματική οργή».

Για την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, καταρχάς επιβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη του κεφαλαίου δεν φέρνει κανένα όφελος στον λαό: «Η ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντική πρόοδο (...) Από την άλλη, πρώτος εγώ λέω ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι εδώ και ροκανίζει τα εισοδήματα των νοικοκυριών», είπε, ενώ επανέλαβε όσα ψέματα λέει στον λαό εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο, ότι «είμαστε προς το τέλος αυτής της περιπέτειας» ή ότι «έχουμε κάνει αρκετά πράγματα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Επιβεβαιώνοντας επίσης τα μνημόνια διαρκείας που είναι σε ισχύ, ξέκοψε τη συζήτηση για κάποια μέτρα στήριξης με κάποια επιδόματα, καθώς θύμισε ότι η χώρα έχει υποχρέωση «να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα, γιατί πρέπει να μειώσει το χρέος της».

Τέλος, μπροστά στο υπό ευρωατλαντική εποπτεία παζάρι με την Τουρκία, και ενώ προχθές για άλλη μια φορά το τουρκικό ΥΠΕΞ έθεσε ανοιχτά ζήτημα «γκριζαρίσματος» του Αιγαίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης το προσπέρασε, καλώντας στη «μεγάλη εικόνα» της «εξομάλυνσης» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προς «μια πιο στενή οικονομική συνεργασία» μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων των δύο χωρών. Στο μεταξύ, παρουσίασε ως κατόρθωμα ότι «δεν έχουμε, εδώ και παραπάνω από 12 μήνες, παραβιάσεις και παραβάσεις», καλώντας τον λαό περίπου να πανηγυρίσει επειδή εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν πετάνε τουρκικά μαχητικά πάνω από τα νησιά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ