Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ
Αποφασιστικά και μαχητικά για την επιτυχία της μεγάλης απεργίας

Από τη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας
Από τη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας
Να ριχτούν αποφασιστικά στη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας κάλεσε συνδικάτα εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συλλόγους φοιτητών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και άλλους λαϊκούς φορείς το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με τη χτεσινή πλατιά σύσκεψη. Με τη σύσκεψη συγκροτήθηκε και απεργιακή επιτροπή από τους φορείς που έδωσαν το «παρών», ενώ η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε και στον απεργιακό αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, την Τετάρτη 1 Μάη.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι σωματείων από αρκετούς χώρους και κλάδους δουλειάς, συλλόγων φοιτητών και επαγγελματιών.

Επίσης, αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Δ. Πλέσσα, που στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι αυτή θα είναι δίπλα στον λαό, κλείνοντας μάλιστα και τον δήμο εκείνη τη μέρα για να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Με «πυξίδα» τη μεγαλειώδη απεργία στις 28 Φλεβάρη, στην εισηγητική του ομιλία, ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Δημήτρης Μαρμούτας, κάλεσε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για μια πετυχημένη απεργία και συγκέντρωση (10.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο), να μη μείνει κανένας χώρος δουλειάς που δεν θα φτάσουν τα δίκαια αιτήματα των εργατοϋπαλλήλων, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, υπογραφή ΣΣΕ κ.ά.

Κάλεσε να δυναμώσουν η αλληλεγγύη και ο αγώνας σε χώρους δουλειάς που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με απληρωσιά και ένταση της εργασίας τους, όπως στο ίδρυμα της «Μέριμνας», και μπροστά στην απεργία.

Αντίστοιχα, να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι εργατοϋπάλληλοι, ενώ από το βήμα της σύσκεψης κατήγγειλε την απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη από τον πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κατά 4 αγωνιζόμενων φοιτητών.

Δήλωσε πως οι εργατοϋπάλληλοι χρειάζεται να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία και της νέας απεργίας και κατέληξε: «Να φτάσει το μήνυμα του ξεσηκωμού και του αγώνα σε κάθε εργάτρια και εργάτη, ενάντια στην υπονόμευση του αγώνα μας από τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας».

Συνδικαλιστές στάθηκαν σε αποτελέσματα που είχαν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους σε χώρους δουλειάς, όπως με την αντίδραση που υπήρξε απέναντι στα σπαστά ωράρια των οδηγών στις αστικές συγκοινωνίες, που επιχείρησε να επιβάλει η εργοδοσία, μέτρο που δεν πέρασε χάρη στην παρέμβαση του σωματείου τους και του ΕΚΠ.

Να είναι η απεργία στις 17 Απρίλη ακόμη πιο μαζική και από αυτή της 28ης Φλεβάρη, παρά και την αρνητική απόφαση της ΑΔΕΔΥ, κάλεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέας», Μ. Στελάτος. Δήλωσε ότι αυτή θα είναι και η πρότασή του στο ΔΣ, τονίζοντας την ανάγκη για συνέχιση της πάλης ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ