Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
Δεν διακινείται ο Τύπος, οι εργαζόμενοι απαιτούν ΣΣΕ με αυξήσεις

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα (από τις 5 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. της Παρασκευής) η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Το σωματείο και οι εργαζόμενοι διεκδικούν από την εργοδοσία του πρακτορείου «Αργος» υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις προσωπικού, με προτεραιότητα στους πρώην εργαζόμενους του πρακτορείου «Ευρώπη», και να μπει τέρμα στις καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας.

«Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς - ψίχουλα που παραμένουν ίδιοι εδώ και 13 χρόνια, περιμένοντας τα διάφορα καλάθια και τα pass της κυβέρνησης τα Χριστούγεννα, το Πάσχα ή το καλοκαίρι. Δεν δεχόμαστε να αγκομαχούμε κάθε φορά που έρχεται ο λογαριασμός στο ηλεκτρικό ρεύμα, που πρέπει να πληρώσουμε το νοίκι ή το φροντιστήριο του παιδιού μας για να μη θιχτούν τα κέρδη των επιχειρήσεων», τονίζει η Ενωση και υπενθυμίζει ότι το προηγούμενο διάστημα έγιναν στάσεις εργασίας και συνελεύσεις με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων. Δίνοντας συνέχεια στην αγωνιστική αυτή δραστηριότητα, προκηρύσσει απεργία και οργανώνει συγκέντρωση στην πύλη του πρακτορείου «Αργος».

Στο πλευρό τους και οι Ενώσεις στον χώρο του Τύπου

Την απεργία των εργαζομένων στο πρακτορείο στηρίζουν με ανακοίνωσή τους η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ καθώς και η Ενωση Φωτορεπόρτερ.

Επίσης, την αλληλεγγύη του εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. «Εμείς οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι και φωτορεπόρτερ που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ στον κλάδο των ΜΜΕ, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας που εργάζονται στο πρακτορείο Τύπου και στην Ενωσή τους», τονίζει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ