Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
Μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία τη Δευτέρα

Με αφορμή την 7η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία, σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας συντονίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ και τη Δευτέρα 8 Απρίλη - στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης - διαδηλώνουν σε κάθε νοσοκομείο.

Πρόκειται για την υλοποίηση της απόφασης που πάρθηκε κατά τη σύσκεψη σωματείων που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα με τη συμμετοχή σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής.

Κινητοποίηση χτες στη Νάουσα

Στο μεταξύ, μαχητική συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο της Νάουσας και πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία πραγματοποίησε χτες το απόγευμα ο εργαζόμενος λαός της περιοχής, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και απαιτώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας, σωματεία και φορείς μαζί με το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Νάουσας και την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας νομού Ημαθίας.

Δυναμικά διαμήνυσαν ότι «δεν δεχόμαστε τον τιμοκατάλογο στη ζωή και την υγεία των εργαζομένων και του λαού» και εξέφρασαν την απόφασή τους να απαντήσουν αγωνιστικά στην υποβάθμιση της ζωής τους, να δυναμώσουν τον αγώνα για να σταματήσουν τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και να παλέψουν για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς γιατρών και υγειονομικών. Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας και ένταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Με συνθήματα όπως «δώστε λεφτά για την Υγεία, όχι φακελάκια για τα χειρουργεία» και «κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία, δικαίωμά μας είναι η δωρεάν Υγεία», πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ