Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να «παγώσουν» τώρα οι όποιες συζητήσεις για «προγράμματα ανεργίας»

Τα δίκαια αιτήματά τους μετέφεραν χτες και στο υπουργείο Εργασίας τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ

Την απαίτηση να θωρακιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι να πεταχτούν στα προγράμματα της ανεργίας και της φτώχειας μετέφεραν και χτες στο υπουργείο Εργασίας τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ που συναντήθηκαν με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν την απόφαση του συντονιστικού των ΔΣ των Σωματείων, αλλά και την απόφαση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, που απορρίπτουν τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και την «παγίδα» των προγραμμάτων ανεργίας και φτώχειας.

Μεταφέροντας τις συγκεκριμένες αποφάσεις, κάλεσαν το υπουργείο Εργασίας να «παγώσει» τις όποιες συζητήσεις και ενέργειες για προγράμματα ανεργίας και απασχόλησης και να δείξει τον ίδιο ζήλο για την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση για εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ εν λειτουργία και παραμονή των εργαζομένων στις εργασίες τους μέχρι την έλευση του νέου ιδιοκτήτη. Θύμισαν μάλιστα ότι αυτό συνέβη και με την περίπτωση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι συμβάσεις των οποίων ανανεώνονταν μέχρι να ξεκαθαρίσει πόσους θα κρατήσει ο νέος ιδιοκτήτης.

Με βάση τα παραπάνω κάλεσαν το υπουργείο να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων και να τα υλοποιήσει, «ώστε να μη μείνει στον δρόμο καμία οικογένεια εργαζομένου της ΛΑΡΚΟ στην πιο κρίσιμη στιγμή της εκπαιδευτικής και φοιτητικής χρονιάς, να μην υπάρξει διακοπή θεραπείας καρκινοπαθών εργαζομένων». Και προσθέτουν:

«Τι δεν καταλαβαίνουν στην κυβέρνηση; Δεν συμφωνούμε με τα προγράμματα ανεργίας. Θέλουμε ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και επαναλειτουργία. Οι 800 εργαζόμενοι διεκδικούμε την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, με χρήματα που έχει στα ταμεία της. Συμβιβασμός με το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, το ταμείο ανεργίας και τα προγράμματά του δεν μπορεί να υπάρξει. Κρατάμε ψηλά τη σημαία του αγώνα και διεκδικούμε δουλειά, καμίνια και νταμάρια να λειτουργήσουν ξανά. Με γερά στοιχειοθετημένα επιχειρήματα, θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα και τις μορφές αγώνα. Τις επόμενες μέρες θα απευθυνθούμε στον πρωθυπουργό. Θα τα καταφέρουμε».

Παναγιώτης Πολίτης: Εχουμε μάθει καλά τις «παγίδες»

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουμε μάθει καλά τις "παγίδες" και τα "τυράκια" της κυβέρνησης, που τον μόνο σκοπό που έχουν είναι να υφαρπάξουν τη συναίνεσή μας στο έγκλημα, στο οριστικό λουκέτο, στις απολύσεις και το ξεσπίτωμα, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, στην αποδοχή ανέχειας, στην κλοπή του μόχθου και το μαράζωμα των χωριών μας. Σε αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, και πρόσθεσε:

«Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια ψήφισε και ο οποίος προβλέπει παραμονή μας στις εργασίες για τη φύλαξη και συντήρηση έτσι ώστε η ΛΑΡΚΟ να είναι σε λειτουργική κατάσταση κατά την είσοδο του νέου ιδιοκτήτη. Απορρίπτουμε τις νέες παγίδες του τάχα διαλόγου με το υπουργείο "ανεργίας", όπως θα έπρεπε να λέγεται, και συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας με επόμενο μεγάλο σταθμό την απεργία στις 17 Απρίλη και τη μεγάλη συναυλία αγώνα και αλληλεγγύης με τον Γιώργο Νταλάρα στη Λάρυμνα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ