Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δικάζεται αύριο ο Βάλσαμος Συρίγος

Συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα δικαστήρια στην Ευελπίδων

Σε διαμαρτυρία αύριο, Παρασκευή, στις 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 12), καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις, για την εξ αναβολής δίκη του Βάλσαμου Συρίγου, γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για τη συμμετοχή του, το 2019, σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας.

Ο συνδικαλιστής δικάζεται «με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, ενώ «το έγκλημα που διέπραξε είναι ότι συμμετείχε σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας», δίνοντας τη μάχη μαζί με εκατοντάδες ακόμα αγωνιστές εργάτες «για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής - λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη».

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει με τη μαζική συμμετοχή και την αλληλεγγύη. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται. Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», καταλήγει.

Πλήθος Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων καταδικάζουν τη νέα αυτή δίωξη, μεταξύ αυτών και το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων στο εργοτάξιο του Ελληνικού, στηρίζοντας τον Β. Συρίγο, που είναι και πρόεδρος της προσωρινής του διοίκησης. Κάλεσμα στη διαμαρτυρία απευθύνει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ