Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ «Ε-TRAVEL»
Να ανακληθεί η άδικη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενου

Με στάση εργασίας απαίτησαν την επαναπρόσληψη

Σε στάση εργασίας και κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας στους Αμπελόκηπους προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην «Ε-travel» με το νεοσύστατο επιχειρησιακό τους Σωματείο, διεκδικώντας να ακυρωθεί η απόλυση συναδέλφου τους. Τόσο το επιχειρησιακό όσο και το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας - Νήσων Αργοσαρωνικού έχουν καταγγείλει την εκδικητική απόλυση του εργαζόμενου που συμμετείχε στην πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, τονίζοντας πως αποτελεί επίθεση στη συνδικαλιστική δράση και στο απεργιακό δικαίωμα.

«Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση της επαναπρόσληψης του συναδέλφου μας, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας που άλλωστε δεν καλύπτονται με αυξήσεις - ψίχουλα. Δηλώνουμε πως ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες, αν δεν παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση», σημειώνει το Σωματείο.

«Να ανακληθεί τώρα η εκδικητική απόλυση του συναδέλφου μας στην "E-travel"! Κλιμακώνουμε την απάντησή μας απέναντι σε κάθε επίθεση της εργοδοσίας! Οπλο μας η αλληλεγγύη και η συσπείρωση στα σωματεία μας!», τονίζει και το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού (ΣΕΟΔ). «Ο αγώνας για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για συνθήκες εργασίας και δικαιώματα με βάση τις δικές μας ανάγκες συνεχίζεται και κλιμακώνεται με νέα απεργία στις 17 Απρίλη», προσθέτει.

Διαμαρτυρία και στην Πρέβεζα ενάντια σε απόλυση

Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Απρίλη, στις 11 π.μ. έξω από το κτίριο της ΔΕΗ, προχωρά και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας, για να ανακληθεί άμεσα η απόλυση εργαζόμενου - συνδικαλιστή, εκλεγμένου αντιπροσώπου στο Εργατικό Κέντρο.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το σωματείο καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενου μέλους του και εκλεγμένου αντιπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας από την εργολαβική εταιρεία «Innovative and Outsourcing Services EE», που είχε υπογράψει σύμβαση έργου με τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με το σωματείο, ο εργαζόμενος είχε προσληφθεί στις 7/12/2023 με ολιγοήμερες συμβάσεις και 6ωρο, που ανανεώνονταν συνεχώς, ενώ στις 2/1/2024 υπέγραψε σύμβαση αορίστου χρόνου, μερικής απασχόλησης (6ωρο). Ο εργαζόμενος στις 13 Μάρτη ζήτησε 2 μέρες άδεια για λόγους υγείας, αλλά η εταιρεία τού ανέφερε πως θα τον αντικαταστήσει, ενώ «τέλος Μαρτίου του ανακοινώθηκε η απόλυσή του, την οποία επέβαλε η ίδια η ΔΕΗ με email προς την εργολαβική εταιρεία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Σωματείο επισημαίνει τις ευθύνες τόσο της εργολαβικής εταιρείας, που αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο όλων των αστικών κυβερνήσεων προσλαμβάνει εργαζόμενους για όσο και όποτε θέλει, με ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας, πενιχρούς μισθούς και τσακισμένα δικαιώματα, αλλά και της ΔΕΗ, που ξεπουλά σε εργολάβους δομές και υπηρεσίες. «Αυτά είναι τα αποτελέσματα, στην κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης που έχει πάρει τόσα χρόνια η ΔΕΗ», τονίζει το Σωματείο και συμπληρώνει ότι αυτή η κατάσταση είναι γενικευμένη σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου. Τέλος απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου, την καταβολή όλων των δεδουλευμένων μέχρι σήμερα και καλεί να δυναμώσει ο αγώνας για ΣΣΕ, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση της συνδικαλίστριας(2023-07-13 00:00:00.0)
Υπόθεση των εργαζομένων η απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία(2023-07-07 00:00:00.0)
Με νέα απεργία συνεχίζεται ο αγώνας για τη Συλλογική Σύμβαση(2022-09-13 00:00:00.0)
Συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος εργολαβικών εργαζομένων(2022-09-07 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μετά από την επιτυχημένη 48ωρη απεργία(2018-10-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2014-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ