Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ
Ολοι στους δρόμους, κανείς για δουλειά, για αυξήσεις και ΣΣΕ

Πυκνώνουν οι εστίες διεκδίκησης σε χώρους δουλειάς και κλάδους

Με τις πρωτοβουλίες διεκδίκησης να πυκνώνουν στους χώρους δουλειάς, με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και αγωνιστικές δράσεις, εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα δίνουν τη μάχη της προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 17 Απρίλη.

Στο έδαφος που έχει διαμορφώσει η επιτυχημένη απεργία που οργανώθηκε στις 28 Φλεβάρη, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα βάζουν ψηλά τον πήχη για τη συνέχεια, καθώς διαμορφώνονται ακόμα περισσότερες δυνατότητες, αναδεικνύονται νέες εστίες αγώνα, ξεσπούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, την προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια.

ΦΑΜΑΡ: Διεκδίκησαν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, άλλος ένας αγώνας σε χώρο δουλειάς προστέθηκε χτες, με τους εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας ΦΑΜΑΡ στον Αυλώνα, στην Ανθούσα, στον Αλιμο και στη Θήβα να πραγματοποιούν δίωρες στάσεις εργασίας, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και αυξήσεις στα μεροκάματα.

«Με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας ακούστηκε δυνατά η φωνή των εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ. Στέλνουμε μήνυμα πως συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας θα κατακτήσουμε όσα έχουμε ανάγκη. Με όπλο τις αποφάσεις μας, χωρίς να χάνουμε λεπτό, δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη! Για να φτάσει το μήνυμά μας παντού, στην εταιρεία, σε κάθε συνάδελφο που αγωνιά και οργίζεται», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, χαιρετίζοντας τον αγώνα.

Εύβοια - Βοιωτία: Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις

Συνέχεια στη διεκδίκηση υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις τους μισθούς και δικαιώματα, δίνουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους σε πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Εύβοιας και της Βοιωτίας, με επόμενο σταθμό του αγώνα τους τη συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Αρτάκης, αύριο, Παρασκευή (στις 6 μ.μ.).

Σε κοινή ανακοίνωση τα Σωματεία Εργαζομένων σε HQF (ΜΙΜΙΚΟΣ), ΑΓΡΟΖΩΗ ΑΕ, Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Δ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ - ΣΚΑΛΕΖΑ - ΜΑΖΑΡΑΚΗ και το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας κάνουν γνωστό ότι ήδη έχουν καταθέσει στις εργοδοσίες την κλαδική ΣΣΕ και έχουν αιτηθεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Επίσης σημειώνουν ότι το κλαδικό συνδικάτο θα ενημερώσει τους εργαζόμενους στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που δεν υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο, ενώ παράλληλα σε κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν εκτός από την αυριανή κινητοποίηση στη Νέα Αρτάκη, αποφασίστηκε και η συμμετοχή στις πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες στις 17 Απρίλη και 1 Μάη.

Στάσεις εργασίας και συνέλευση στη ΔΕΛΤΑ

Στάσεις εργασίας για σήμερα, Πέμπτη (2 μ.μ. έως 4 μ.μ. και 11 μ.μ. έως 12 τα μεσάνυχτα) έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση ΔΕΛΤΑ στην Αττική. Κατά τη διάρκεια των στάσεων θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στον χώρο του εργοστασίου με θέμα την εφαρμογή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που πρόσφατα υπογράφηκε. Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση των εργαζομένων για τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για επιπλέον ποσοστό αύξησης καθώς και για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας.

Κινητοποίηση στην Περιφέρεια Αττικής

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15). Διεκδικεί: Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, χορήγηση αποζημιώσεων, μέτρα για την ακρίβεια. Στελέχωση, μέσα και εξοπλισμό προκειμένου οι υπηρεσίες να καλύπτουν τις ουσιαστικές αρμοδιότητές τους και να μη μετατρέπονται σε παραμάγαζα των εργολάβων. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Παράλληλα, ο Σύλλογος καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα με συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Απρίλη.

Συσκέψεις και συνελεύσεις

-- Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., σε πλατιά σύσκεψη τα συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τους λαϊκούς φορείς της πόλης.

-- Το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας καλεί σε σύσκεψη σήμερα στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

-- Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης οργανώνει σύσκεψη σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 7 Απρίλη στις 6 μ.μ., στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 10 π.μ., στο ΕΚΑ.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων σε «Vodafone», «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 9 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ