Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
Χωρίς απάντηση από την κυβέρνηση το επείγον αίτημα για επίδομα ασθενείας

Τις πρωτοβουλίες τους με επίκεντρο το αίτημα να κατοχυρωθεί με νόμο η προστασία των επαγγελματιών σε περίπτωση ασθένειας συνεχίζουν Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών. Χτες το μεσημέρι, μετά από κάλεσμα που απηύθυναν οι Ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου (ΠΟΒΣΚΞ), Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας (ΟΒΥΕ) και μια σειρά σωματεία, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία συναντήθηκε με συνεργάτες της υπουργού Εργασίας, συνάντηση που είχε οριστεί με αφορμή την περίπτωση καρδιοπαθούς ιδιοκτήτη καθαριστηρίου ο οποίος δεν δικαιούται να πάρει επίδομα ασθενείας, όπως όλοι οι επαγγελματίες, παρά το γεγονός ότι χρειάζεται να παραμείνει εκτός εργασίας.

Πρόκειται για πρόβλημα που αγγίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, που όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας μένουν ξεκρέμαστοι, χωρίς εισόδημα και επίδομα ασθενείας. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια αυτό το πρόβλημα επιδεινώνεται, αφού η θηλιά των χρεών σφίγγει όλο και περισσότερο για τους μικρούς επαγγελματίες, επομένως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια γι' αυτούς να μένουν έστω και μία μέρα χωρίς εισόδημα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των επαγγελματιών έχουν αναδείξει επανειλημμένα την αναγκαιότητα να επιλυθεί νομοθετικά το ζήτημα, ωστόσο οι κυβερνήσεις «κωφεύουν».

Το υπουργείο δεν έδωσε απάντηση στο πρόβλημα ούτε κατά τη χτεσινή συνάντηση. Οπως ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ο Δημήτρης Φλώκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, το υπουργείο παρέπεμψε στον κανονισμό που ετοιμάζει για την ενοποίηση των παροχών σε χρήμα του ΕΦΚΑ προς τους ασφαλισμένους. Μάλιστα, οι εκπρόσωποί του ισχυρίστηκαν ότι ο εν λόγω κανονισμός θα είναι «δικαιότερος» για τους επαγγελματίες, χωρίς όμως να δώσουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των ρυθμίσεων ή για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν προστασία σε περίπτωση ασθένειας(2024-04-02 00:00:00.0)
Απαιτούν μέτρα προστασίας σε περίπτωση ασθένειας(2024-03-30 00:00:00.0)
Διεκδικούν μέτρα για να μη μένουν ξεκρέμαστοι σε περίπτωση ασθένειας(2024-03-29 00:00:00.0)
Διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας(2021-11-27 00:00:00.0)
Διεκδικούν την αναπλήρωση του εισοδήματος στην περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος(2021-06-15 00:00:00.0)
Σύσκεψη από Ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων(2018-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ