Πέμπτη 4 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Αιτία πολέμου για το ΚΚΕ και τους εργαζόμενους το λουκέτο

«Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ είναι αιτία πολέμου για το ΚΚΕ και απορριπτέο από τους εργαζόμενους που δίνουν μάχη μέχρι την τελική τους δικαίωση», ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, αναφερόμενος σε τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ.

Πρόκειται για την τροπολογία με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι τις 12 Μάη και την οποία η κυβέρνηση κατέθεσε κάτω από την πίεση του αγώνα, των δυναμικών κινητοποιήσεων και του μεγάλου συλλαλητηρίου στις 28 Μάρτη στην Αθήνα.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και υπογράμμισε ότι «απέδειξαν πως δίνουν μια άνιση, σκληρή αλλά και γενναία, παλικαρίσια μάχη που θα φτάσει μέχρι την τελική δικαίωση και το μήνυμα αυτό έστειλαν στην κυβέρνηση με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα».

Κάλεσε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο αίτημα των εργαζομένων για συζήτηση και απαντήσεις με σοβαρότητα και όχι θράσος, όπως με εκφράσεις ότι «δεν υπάρχει επενδυτής... φιλάκια» και τόνισε ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης απέτυχε, αλλά την αποτυχία την πληρώνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ».

Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, θέλει να βάλει ταφόπλακα σε αυτόν τον γίγαντα της βιομηχανίας της χώρας» και πρόσθεσε ότι «σε αυτό συναινούν και τα άλλα κόμματα, όπως αποδεικνύεται από τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφέρθηκε επίσης στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, στη βάση των θέσεων και προτάσεων των εργαζομένων και των σωματείων, για την επαναλειτουργία και τον παραπέρα εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ και τόνισε ότι «το ΚΚΕ θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσει αυτό το έγκλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ