Σάββατο 30 Μάρτη 2024 - Κυριακή 31 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδεία στη σεισμόπληκτη Αντιόχεια

Ισοπεδωμένη η Αντιόχεια
Ισοπεδωμένη η Αντιόχεια
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε επισκέψεις σε σημεία της σεισμόπληκτης Αντιόχειας, αντικρίζοντας από πρώτο χέρι τα εμφανή σημάδια της τεράστιας καταστροφής αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των σεισμοπαθών.

Μεγάλο τμήμα της πόλης είναι κυριολεκτικά ισοπεδωμένο. Εκεί που κάποτε υπήρχαν γειτονιές ολόκληρες, έχουν απομείνει τεράστιες εκτάσεις με απομεινάρια από μπάζα. Η συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων που δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς απομένουν έρημα αναμένοντας την κατεδάφιση. Σε τμήματα της ισοπεδωμένης πόλης η ανοικοδόμηση έχει ξεκινήσει από διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες. Ωστόσο, το μόνο που έχει εξασφαλιστεί μέχρι στιγμής είναι τα δάνεια με κρατική εγγύηση που θα δοθούν στους άστεγους σεισμοπαθείς για να αγοράσουν (στην ουσία για δεύτερη φορά) τα σπίτια τους.

Οπως εξήγησαν τα στελέχη του TKΡ στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, το ζήτημα της ανοικοδόμησης αποτελεί κρίσιμο πεδίο αντιπαράθεσης στις επερχόμενες τοπικές εκλογές, καθώς απομένει ακόμα να ξεκαθαριστεί το σε ποιο βαθμό θα μοιραστεί ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο κεντρικό κράτος, αλλά και στους δήμους.

Ανάμεσα στα σημεία που επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ήταν και η λαϊκή γειτονιά Αρμούτλου, όπου το ΤΚΡ είχε στήσει το κέντρο συντονισμού και αλληλεγγύης, που αναδείχθηκε σε σημείο αναφοράς τόσο για τις προσπάθειες διάσωσης στην πόλη όσο και για την επιβίωση των σεισμόπληκτων της πόλης αλλά και των γύρω χωριών.


Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη γειτονιά Αρμούτλου
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη γειτονιά Αρμούτλου

Σε σκηνές και κοντέινερ σε άθλιες συνθήκες παραμένει ο σεισμόπληκτος λαός
Σε σκηνές και κοντέινερ σε άθλιες συνθήκες παραμένει ο σεισμόπληκτος λαός

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ