Σάββατο 2 Μάρτη 2024 - Κυριακή 3 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΜΠΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Καμιά συγκάλυψη! Αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα για την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς!

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Την υπόσχεση που έδωσαν πριν έναν χρόνο να γίνουν η «φωνή» των 57 αδικοχαμένων, να παλέψουν για να καταδικαστούν οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη, να μη συμβιβαστούν με την πολιτική που βάζει στο ζύγι ακόμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, έκαναν πράξη χιλιάδες λαού και νεολαίας.

Η πετυχημένη απεργία της περασμένης Τετάρτης, μία από τις μεγαλύτερες τέτοιες μάχες των τελευταίων ετών, και οι μεγάλες συγκεντρώσεις σε 76 πόλεις της χώρας, έδειξαν ότι ο θυμός και η οργή του λαού και της νεολαίας δεν σβήνουν, αλλά συνεχίζουν να μετατρέπονται σε συλλογικό αγώνα και διεκδίκηση, να τροφοδοτούν και να δυναμώνουν τον αγώνα τους.

Οι μαζικές διαδηλώσεις έστειλαν μήνυμα πως κάθε προσπάθεια συγκάλυψης το μόνο που καταφέρνει είναι να δυναμώνει την απαίτηση για άμεση απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών.

* * *

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Το σύνθημα που γεννήθηκε στις περσινές κινητοποιήσεις βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο.

Τα κέρδη τους ή η ασφάλεια στις συγκοινωνίες. Τα κέρδη τους ή η προστασία από τις φυσικές καταστροφές. Τα κέρδη τους ή τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Τα κέρδη τους ή η φροντίδα της υγείας. Τα κέρδη τους ή το δικαίωμα στη μόρφωση και τις σπουδές. Τα κέρδη τους ή οι Συλλογικές Συμβάσεις, οι μισθοί, η δουλειά με δικαιώματα.

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Στο διάστημα του τελευταίου χρόνου χιλιάδες εργαζόμενοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, μαθητές και φοιτητές, συνταξιούχοι είδαν το δίλημμα να αντανακλάται στη ζωή και στην καθημερινότητά τους. Ακολουθώντας το νήμα που συνδέει κάθε «ανοιχτή πληγή» που αντιμετωπίζουν, φτάνουν στον ίδιο ένοχο: Στην πολιτική που μετρά κάθε ανάγκη και δικαίωμά τους ως «κόστος» που πρέπει διαρκώς να περιορίζεται για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και να μη θίγονται τα δημοσιονομικά περιθώρια της οικονομίας.

* * *

Με αποφάσεις 37 Εργατικών Κέντρων και 22 Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα, δίπλα σε πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου, η απεργιακή κινητοποίηση αφήνει σημαντική παρακαταθήκη. Αποδεικνύει τη δυνατότητα να ακυρώνεται στην πράξη ο σχεδιασμός υπονόμευσης κάθε αγωνιστικής πρωτοβουλίας που για μια ακόμα φορά εκδηλώθηκε από την ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία απέρριψε την πρόταση για απεργία.

***

Η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται σταθμός για νέα κλιμάκωση του αγώνα. «Με τη δράση μας να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση, που αμφισβητούν την πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, τη "δημοσιονομική ισορροπία" της φτώχειας για τους πολλούς», ανέφερε το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση με την οποία χαιρέτισε την επιτυχία της κινητοποίησης.

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Στην κατεύθυνση αυτή, τα συνδικάτα προετοιμάζονται για τις επόμενες μάχες. Προετοιμάζουν τις επόμενες απεργιακές αναμετρήσεις, τόσο στις 17 Απρίλη όσο και την Πρωτομαγιά. Δίνουν συνέχεια στις πρωτοβουλίες τους στους χώρους δουλειάς. Δυναμώνουν τη διεκδίκηση για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.


ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Eurokinissi

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΤΡΑ

Eurokinissi

ΠΑΤΡΑ

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΑΒΑΛΑ
ΚΑΒΑΛΑ

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

ΚΟΖΑΝΗ
ΚΟΖΑΝΗ

ΦΛΩΡΙΝΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΧΑΛΚΙΔΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κριθεί στους χώρους δουλειάς(2021-06-23 00:00:00.0)
Στο πόδι σε όλη τη χώρα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και της απεργιακής μάχης(2021-06-02 00:00:00.0)
Σκληρή μάχη για αυξήσεις στους μισθούς(2012-03-20 00:00:00.0)
Στους δρόμους βγαίνουν και οι υδραυλικοί(2010-01-28 00:00:00.0)
Διαδηλώνουμε μαζί με την εργατική τάξη(2009-12-08 00:00:00.0)
Κλιμάκωση στους δρόμους του ταξικού αγώνα(2008-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ