Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Διαδηλώνουμε μαζί με την εργατική τάξη

Καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση με τους εργατοϋπαλλήλους και μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Ευρύ αγωνιστικό κάλεσμα συμπαράστασης και συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις 17 Δεκέμβρη, απευθύνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους με την εξής ανακοίνωση:

«Η αντιλαϊκή πολιτική κλιμακώνεται και μετά τις εκλογές. Οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι καλούνται να πληρώσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που τα μονοπώλια και οι τράπεζες δημιούργησαν. Νέα σχέδια που θα τσακίσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας είναι σε εξέλιξη για αύξηση εισφορών και μείωση συντάξεων, νέοι περιορισμοί σε παροχές υγείας και πρόνοιας. Καινούρια φορολογική επιδρομή προετοιμάζεται σε βάρος εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων. Νέα περικοπή των κοινωνικών δαπανών για Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια ετοιμάζεται. Με τη λεγόμενη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων επιδιώκουν να επιταχυνθεί η μονοπώληση της αγοράς και της δουλειάς σε μια σειρά κλάδους, όπως ταξί, φορτηγά, οικοδομή. Οι μεγαλέμποροι άνοιξαν ξανά το θέμα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Με το νέο προϋπολογισμό επιδιώκουν να φορτώσουν στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους τα ελλείμματα που η πολιτική τους δημιούργησε.

  • Απαντάμε στην επίθεση ενάντια στη δουλειά μας και το εισόδημά μας, δυναμώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή της φιλομονοπωλιακής πολιτικής.
  • Συμπαρατασσόμαστε με τις ταξικές - αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων που έχουμε κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους, κοινό αντίπαλο τα μονοπώλια και την πολιτική που στηρίζει τα κέρδη τους σε βάρος μας.
  • Οικοδομούμε με σταθερά βήματα την κοινή δράση.
  • Στηρίζουμε τα αιτήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ για την απεργία της 17 Δεκέμβρη 2009.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ:

Καλεί το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, κάθε σωματείο και ομοσπονδία να εκφράσει με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και συμπαράταξη με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για μια άλλη ανάπτυξη που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, των πολυκαταστημάτων και των τραπεζών. Να δηλώσει "παρών" στις δεκάδες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί σε όλη τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ