Σάββατο 2 Μάρτη 2024 - Κυριακή 3 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 11 Μάρτη στο Σύνταγμα, ενάντια στην εμπλοκή στον πόλεμο

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπας | Συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις

Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ τη Δευτέρα 11 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων! Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Η ελπίδα στην πάλη του λαού!». Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο κάλεσμά της η ΚΟ Αττικής σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί ένα μεγάλο ΟΧΙ στη μετατροπή της χώρας μας σε "αιχμή του δόρατος" στους ιμπεριαλιστικούς δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Τώρα να ακουστεί το μεγάλο ΝΑΙ στο δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά, με αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς, νοικοκύρηδες στον τόπο μας.

Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να μπει τέλος στον σάπιο κόσμο των πολέμων! (...)

Μαζί να βαδίσουμε τον δρόμο της ανατροπής του συστήματος της εκμετάλλευσης και των πολέμων!

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και αναδεικνύει τις σύγχρονες διεκδικήσεις και ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

  • Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα. Να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα και χρησιμοποίηση του Στρατηγείου της Λάρισας.
  • Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.
  • Κανένας Ελληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Βαδίζουμε μαζί τον δρόμο της ανατροπής, μέχρι τη νίκη του λαού!».

«Στο πόδι» οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Συναγερμός έχει σημάνει στις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οποίες εντείνουν το κάλεσμά τους για το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Νίκο Μπουκουβάλα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής και Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Ενέργειας - Νερού του Κόμματος, και με τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ, για το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη, με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ορμή για να φτάσουμε το κάλεσμα του συλλαλητηρίου παντού, απ' άκρη σ' άκρη στην Αττική, σε γειτονιές, χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης», τονίζει ο Ν. Μπουκουβάλας. «Ηδη ξεδιπλώνεται ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων, ενώ οι Οργανώσεις προετοιμάζουν πυρετωδώς και την πανεξόρμηση με τον "Ριζοσπάστη" το επόμενο Σαββατοκύριακο», συμπληρώνει.

Αναφερόμενος στον κλάδο της Ενέργειας, επισημαίνει: «Κάθε μέρα που περνά φαίνεται όλο και πιο καθαρά ότι την ώρα που τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων και παρόχων κυριολεκτικά ζαλίζουν, οι εργαζόμενοι του κλάδου που τα δημιουργούν χάνουν το ένα δικαίωμα μετά το άλλο, εργάζονται χωρίς ΣΣΕ και μέτρα ασφαλείας, ενώ όλος ο λαός πληρώνει αδρά την "πράσινη μετάβαση", τις συνέπειες του πολέμου.

Είναι για λογαριασμό αυτών των ομίλων και των σχεδιασμών τους, συνολικά της αστικής τάξης, που η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο τον λαό και θυσιάζει τις ανάγκες του. Αυτοί είναι που πρέπει να χάσουν για να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας, για να βγουν στο προσκήνιο οι ανάγκες μας».

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, μας αναφέρει: «Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος και οι εστίες αντίστασης σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς δείχνουν πως οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη να πετύχουν το δίκιο τους, να βροντοφωνάξουν και το ΟΧΙ στην εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Τώρα με το ΚΚΕ και με τη μαζική, μαχητική μας συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο της 11ης Μάρτη, δυναμώνουμε την οργάνωση και την πάλη κόντρα σε ένα σάπιο σύστημα που υπονομεύει τη ζωή μας, απαντώντας για άλλη μια φορά στο δίλημμα "ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας", καταφατικά και αταλάντευτα, το δεύτερο».

Το Σύνταγμα θα βουλιάξει! Θα είμαστε όλοι εκεί

Από την πλευρά του ο Β. Πύρρος υπογραμμίζει: «Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ στον Πειραιά βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ειδικά τώρα που η φρεγάτα "Υδρα" πλέει για να "υπερασπιστεί" τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα σύνορα της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα...

Στην πραγματικότητα, το μόνο που επιδιώκεται να προστατεύσει είναι τα συμφέροντα των εφοπλιστών, που εκμεταλλεύονται τους ναυτεργάτες, απολαμβάνουν αφορολόγητο πετρέλαιο, βγάζουν τεράστια κέρδη ακόμα και από τις εμπόλεμες ζώνες ανεβάζοντας τα ναύλα».

«Η μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε πριν λίγες μέρες στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, ενάντια στην αποστολή της φρεγάτας, αποδεικνύει ότι η προπαγάνδα της κυβέρνησης για τα "οφέλη" της ελληνικής εμπλοκής έχει ήδη "φάει πόρτα", όπως "έφαγε πόρτα" και η προπαγάνδα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και για τον αγώνα των αγροτών», προσθέτει.

Συνεχίζοντας τονίζει ότι «είναι έκδηλη στη νεολαία και στον λαό η ανησυχία για τους κινδύνους που εγκυμονεί η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, και ακόμα περισσότερο στον Πειραιά, που με την παραχώρηση της θάλασσας και των υποδομών της περιοχής στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών γίνεται στόχος αντιποίνων. Είναι έντονη επίσης η δυσφορία που προκαλούν τα δεκάδες δισ. ευρώ που δίνονται για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ρημάζουν από την υποχρηματοδότηση». Και καταλήγει:

«Συνεχίζουμε μπαίνοντας αποφασιστικά στη μάχη τις μέρες που απομένουν για να φτάσει στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους κατάρτισης και στις γειτονιές του Πειραιά το κάλεσμα του ΚΚΕ για το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 11 Μάρτη, και έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία του.

Το Σύνταγμα θα βουλιάξει! Θα είμαστε όλοι εκεί. "Γιατί αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ποτέ να αγωνίζεσαι για το δίκιο"».

Πλατύ πολιτικό άνοιγμα

Οι Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ προγραμματίζουν εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις για το συλλαλητήριο στις 11 Μάρτη. Το πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

Τη Δευτέρα 4 Μάρτη

- Αντιπροσωπεία της Τομεακής Οργάνωσης Τηλεπικοινωνιών θα επισκεφτεί τα καταστήματα ΕΛΤΑ Courier στην οδό Δωρίδος και στη λεωφόρο Λένορμαν, καταστήματα των ΕΛΤΑ στα Ανω Πατήσια και στη Νέα Φιλαδέλφεια, το Μέγαρο του ΟΤΕ και την εταιρεία «Intrasoft».

- Στις 9 π.μ. ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του Κόμματος, θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

- Στις 9.30 π.μ. ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής, θα επισκεφτεί το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Πέτρου Ράλλη.

- Στις 10.30 π.μ. ο Νίκος Αμπατιέλος, βουλευτής και μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το 2ο Γυμνάσιο Περάματος.

Την Τρίτη 5 Μάρτη

- Στις 9.30 π.μ. ο Β. Ρεμπάπης θα επισκεφτεί το αμαξοστάσιο της ΣΤΑΣΥ στον Ελαιώνα

Την Τετάρτη 6 Μάρτη

- Στις 8 π.μ. ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Νότιου Τομέα, θα επισκεφτεί το κατάστημα ΙΚΑ της Αργυρούπολης

- Στις 6 μ.μ. οι ΚΟ Ελευσίνας και Μεγάλων Αποθηκών καλούν σε σύσκεψη στο cafe «Λυκίσκος» (Ιωνος Δραγούμη 16, Ελευσίνα). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Αττικής.

Σε άλλες πόλεις

Μεγάλα συλλαλητήρια οργανώνονται και σε άλλες πόλεις:

- Στη Θεσσαλονίκη από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την Τετάρτη 13 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

- Στην Πάτρα την Τρίτη 12 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

- Σε Χανιά και Ηράκλειο τη Δευτέρα 11 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων και στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ