Σάββατο 2 Μάρτη 2024 - Κυριακή 3 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Ολοι στον αγώνα για να ζήσουν οι σεισμόπληκτοι με αξιοπρέπεια στον τόπο τους!

Συλλαλητήριο για τα μεγάλα προβλήματα των σεισμόπληκτων, το Σάββατο 2 Μάρτη

«Τέρμα πια η κοροϊδία. Δυναμώνουμε την πάλη για να ζήσουν οι σεισμόπληκτοι με αξιοπρέπεια στον τόπο τους».

Με αυτό το σύνθημα η αγωνιστική δημοτική αρχή Τυρνάβου μπαίνει μπροστά για να οργανωθεί η πάλη των εκατοντάδων σεισμόπληκτων του δήμου και πραγματοποιεί μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 2 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, στο οποίο καλεί να συμμετάσχουν τους σεισμόπληκτους της περιοχής του Δαμασίου, των Δένδρων και της Ποταμιάς Ελασσόνας, αλλά και ευρύτερα τον λαό του δήμου, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς.

Η δημοτική αρχή καλεί «τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων, να ξαναμπούν μπροστά όπως μπήκαν τις μέρες του σεισμού με την αλληλεγγύη που έδειξαν στους πληγέντες, να κάνουν δική τους υπόθεση αυτόν τον αγώνα.

Αν ο ίδιος ο λαός δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια του, είναι απίθανο να ορθοποδήσει, να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Ο συντονισμένος αγώνας πολλαπλασιάζει τη δύναμή μας, ενισχύει την πίστη μας στον δίκαιο αγώνα μας, ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, που έχει την ευθύνη για τις καταστροφές που έχουμε υποστεί».

Στην συγκέντρωση θα μιλήσει ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι φορέων.

Το πλαίσιο αιτημάτων

Η δημοτική αρχή Τυρνάβου της Λαϊκής Συσπείρωσης, μπαίνει μπροστά μαζί με τους σεισμόπληκτους και τους δημότες Τυρνάβου, διεκδικώντας από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια τώρα:

-- Να επιδοτηθεί κατά 100% με κρατική αρωγή η επισκευή και η ανακατασκευή των σεισμόπληκτων σπιτιών σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς (1.600 ευρώ /τ.μ.). Καμία επιβάρυνση για μηχανικούς, κοστολόγια, παράβολα για εκταμίευση των χρημάτων.

-- Να αποζημιωθούν όσοι αποκλείστηκαν λόγω γραφειοκρατικών και νομικών ερμηνειών.

-- Να παραταθούν τα μέτρα στήριξης των πληγέντων (απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, απαγόρευση των πλειστηριασμών).

-- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μηχανικών της ΓΔΑΕΦ Καταστροφών και της Πολεοδομίας, ώστε να προωθούνται οι φάκελοι των δικαιούχων και να προχωρά η ανοικοδόμηση χωρίς καθυστερήσεις.

-- Να εξασφαλιστεί με κρατική χρηματοδότηση ο αντισεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων του δήμου Τυρνάβου και πλήρες, ολοκληρωμένο, σύγχρονο σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης.

-- Γενναία χρηματοδότηση του δήμου Τυρνάβου από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μπορεί να πάρει επιπλέον μέτρα στήριξης των πληγέντων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ