Σάββατο 2 Μάρτη 2024 - Κυριακή 3 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Ακυρώθηκε η παραχώρηση δημοτικού χώρου σε ακροδεξιό μόρφωμα

Κάλεσμα σε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην πόλη την Κυριακή 3 Μάρτη

Να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και του λαού το να μη δοθεί έδαφος και βήμα να χυθεί φασιστικό δηλητήριο στην πόλη της Λιβαδειάς, καλούν σωματεία και μαζικοί λαϊκοί φορείς της περιοχής, που με την πίεση που άσκησαν ήδη πέτυχαν μια πρώτη νίκη, αναγκάζοντας τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση παραχώρησης χώρου σε ακροδεξιό μόρφωμα.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των νοσταλγών του φασισμού και του ναζισμού καλεί το Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ την Κυριακή 3 Μάρτη, στις 9 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Λιβαδειάς, ενώ σε νεότερη ανακοίνωση καλεί τους επαγγελματίες της περιοχής να μη δεχτούν να διαθέσουν χώρο για να πατήσουν το πόδι τους στη Λιβαδειά οι νοσταλγοί όλων όσοι αιματοκύλησαν τον λαό της περιοχής.

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, καλούν μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ κάλεσμα απευθύνει και η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή, εκπρόσωποι σωματείων και μαζικών φορέων έθεσαν τον δήμαρχο προ των πολιτικών του ευθυνών, καλώντας τον να ακυρώσει την απόφαση για παραχώρηση δημοτικού χώρου σε ακροδεξιό μόρφωμα. Κάτω από την πίεση και τη λαϊκή κατακραυγή, ο δήμαρχος αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόφαση παραχώρησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ίδιος - είχε τη στήριξη της ΝΔ αλλά και την αβάντα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές - ανέλαβε να βρεθεί χώρος στην πόλη της Λιβαδειάς για να στεγαστεί η εκδήλωση του ακροδεξιού μορφώματος. Κάτι που αφενός δείχνει ότι η απόφαση για μη παραχώρηση του χώρου πάρθηκε αποκλειστικά κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, αφετέρου εκθέτει τον δήμαρχο και τη θέλησή του να διατηρήσει γραμμή επικοινωνίας και επαφής με το συγκεκριμένο ακροδεξιό μόρφωμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η δημοτική αρχή παραχωρεί χώρο σε φασιστικό μόρφωμα!(2024-03-01 00:00:00.0)
Απαιτεί τη δωρεάν παραχώρηση των ακινήτων της Κρύας στον λαό της πόλης(2021-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ