Τετάρτη 2 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Στο πόδι σε όλη τη χώρα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων και της απεργιακής μάχης

Αύριο Πέμπτη μεγάλα αγωνιστικά ραντεβού και στις 10 Ιούνη η πανεργατική απεργία με προοπτική κλιμάκωσης

Ολες τους τις δυνάμεις για να υψωθεί ένα ισχυρό απεργιακό μέτωπο που θα απαιτήσει την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου και θα κλείσει τον δρόμο στην κυβέρνηση που ετοιμάζεται να φέρει τις «ανατροπές του αιώνα» στη Βουλή, διαθέτουν Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Οργανώνοντας την πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη, θέτουν στόχο το απεργιακό κάλεσμα να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, η συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις να αγγίξει κάθε κλάδο και περιοχή της χώρας. Ξεχωριστό σταθμό στην καθημερινή δράση και τις πρωτοβουλίες που ξεδιπλώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποτελούν τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται αύριο, Πέμπτη, σε μια σειρά από πόλεις, από τα οποία θα ακουστεί δυνατά το κάλεσμα ενίσχυσης του απεργιακού μετώπου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα δυναμώνουν το απεργιακό τους μέτωπο πιάνοντας το «νήμα» από τη μεγάλη απεργία της 6ης Μάη και από τις απεργιακές τους αποφάσεις που ανάγκασαν τελικά την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να κάνει την ανάγκη ...φιλοτιμία και να προτείνει απεργία για τις 10 Ιούνη.

Μπροστά στην απεργία λοιπόν και στον αντίποδα του εργατοπατερισμού που επιχειρεί να την υπονομεύσει κάνοντας λόγο για «θετικά ζητήματα», «αλλαγές» και «βελτιώσεις» στο νομοσχέδιο, τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα απαιτούν την «απόσυρση εδώ και τώρα» του αντεργατικού εκτρώματος. Ξεκαθαρίζουν ότι αυτό το τερατούργημα δεν παίρνει διορθώσεις, πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Συλλαλητήρια απόρριψης κάθε αντεργατικού άρθρου και διάταξης

Το αυριανό συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα, με συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, έχουν καλέσει έξι Ομοσπονδίες, και ήδη το κάλεσμα απλώνεται σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς από σωματεία, απαιτώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο - τερατούργημα στη Βουλή.

«Ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδια εργοδοσίας - κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, με προεξάρχουσα την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Το νομοσχέδιο που εκφράζει την καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ! Μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων!», σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες Φαρμάκου, Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Συλλαλητήριο θα γίνει αύριο και στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και σε μια σειρά από πόλεις (βλ. θέμα δίπλα).

Απεργιακό μέτωπο με εκατοντάδες αποφάσεις

Με αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και εκατοντάδων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, το απεργιακό μέτωπο ενισχύεται διαρκώς για τις 10 Ιούνη, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να κάνουν υπόθεσή τους την οργάνωση της μάχης «από τα κάτω», ώστε η επιτυχία της να δώσει το έναυσμα για απεργιακή κλιμάκωση, ενάντια στο νομοσχέδιο.

Μέχρι στιγμής αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο έχουν πάρει:

Τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Λαμίας, Φωκίδας, Λιβαδειάς, Ιωαννίνων, Πάτρας, Αγρινίου, Σάμου, Αρτας, Εύβοιας, Ζακύνθου, Λέσβου, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Νάουσας.

Οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών (ΠΟΛ), Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ).

Απεργία στο Δημόσιο έχει αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει επίσης δεκάδες σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις για να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο έχουν εκφράσει Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών. Εχουν αποφασίσει να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οργανώνουν και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 16 Ιούνη.

Τις αντεργατικές ανατροπές που στοχεύουν με μεγαλύτερη ένταση τη νέα γενιά των εργαζομένων καταγγέλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. «Δεν θα δεχτούμε να γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα!», τονίζει και καλεί στον αγώνα «στο πλάι των εργαζομένων που μέσα από τα σωματεία τους προετοιμάζουν νέα απεργιακή απάντηση, ώστε να μην κατατεθεί καν το απαράδεκτο νομοσχέδιο!».

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη και στα συλλαλητήρια στις 3 Ιούνη καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας όλες τις γυναίκες της βιοπάλης. «Με το νομοσχέδιο - έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για να ψηφιστεί από τη Βουλή γίνεται και τυπικά νόμιμη η δουλειά όπου - όσο - όπως θέλει ο εργοδότης, που διαλύει τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας και την κάνει λάστιχο», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. «Δεν δεχόμαστε να ισοπεδωθούν εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες πριν από έναν αιώνα προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί», τονίζει και καλεί τις γυναίκες να δυναμώσουν τον συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ