Σάββατο 11 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 12 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΣΤΟΠ στις Μεταφορές του θανάτου!

Αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»: Σωματεία πραγματοποιούν παρέμβαση στις αναχωρήσεις, στέλνοντας διεθνές μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, με θερμή ανταπόκριση σε εργαζόμενους κι επιβάτες
Αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»: Σωματεία πραγματοποιούν παρέμβαση στις αναχωρήσεις, στέλνοντας διεθνές μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, με θερμή ανταπόκριση σε εργαζόμενους κι επιβάτες
Εργαζόμενοι και σωματεία από διάφορες χώρες, ειδικά σε «νευραλγικούς κλάδους» για τη διεξαγωγή του πολέμου, συγκροτούν τον δικό τους «διεθνή συντονισμό», την ώρα που οι κυβερνήσεις τους κάθε βδομάδα, από σύνοδο σε σύνοδο, στηρίζουν την κλιμάκωση της σφαγής.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας - Ιταλίας - Τουρκίας, που την περασμένη βδομάδα δήλωσαν την απόφασή τους να σταματήσουν και να εμποδίσουν κάθε φόρτωση και εκφόρτωση όπλων, πολεμικού υλικού ή οποιουδήποτε άλλου μέσου που θα τροφοδοτούσε τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Απευθύνουν και κοινό κάλεσμα σε σωματεία λιμενεργατών, εργαζομένων στα καράβια, αεροδρόμια, τρένα και συνολικά στις Μεταφορές της Ευρώπης, για να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να καλέσουν σε κοινές δράσεις τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Το κάλεσμα υπογράφουν από την Ιταλία η USB Μεταφορών, από την Ελλάδα η ΕΝΕΔΕΠ (Σωματείο Εργαζομένων στην COSCO Πειραιά), και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, από την Τουρκία το Συνδικάτο Nakliyat Is.

Τα συνδικάτα τονίζουν ότι «δεν μπορούμε να ανεχτούμε να μετατραπούν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα πλοία και τα τρένα της Ευρώπης σε κέντρα εμπορίας θανάτου. Για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να ανεχτούμε εργασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης πλοίων, αεροπλάνων, κ.τ.λ. που μεταφέρουν οπλισμό στη σύγκρουση ή που παρέχουν υλικοτεχνικές υπηρεσίες σε αυτήν, συμβάλλουν στην τροφοδοσία ενός συστήματος που σφαγιάζει καθημερινά χιλιάδες αθώους ανθρώπους, ιδιαίτερα γυναίκες και παιδιά».

Και ξεκαθαρίζουν: «Θα είμαστε στην πρώτη σειρά σε κάθε διαδήλωση που θα διεκδικήσει την άμεση παύση της σφαγής στη Γάζα. Να απαιτήσουμε από τις κυβερνήσεις των χωρών να σταματήσουν τη μεταφορά οπλισμού από τα λιμάνια μας και κάθε υποστήριξη στο χέρι που δολοφονεί τον λαό της Παλαιστίνης. Για ειρήνη με λευτεριά στην Παλαιστίνη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική 24ωρη απεργία στο λονδρέζικο μετρό(2022-06-07 00:00:00.0)
Στο δρόμο εργολαβικοί εργαζόμενοι μετά από 20 χρόνια δουλειάς(2019-05-17 00:00:00.0)
«Απογειώνεται» η εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο της Αθήνας(2017-08-31 00:00:00.0)
Νέα συλλαλητήρια σήμερα(2010-10-16 00:00:00.0)
Απεργίες και μπλόκα στα τρένα του θανάτου(1999-04-23 00:00:00.0)
Τα ναυάγια δεν έρχονται μόνα τους(1997-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ