Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ
Απεργίες και μπλόκα στα τρένα του θανάτου

Συγκέντρωση χτες έξω από το σταθμό της Θεσσαλονίκης

Με απεργίες και μπλόκα, με ανθρώπινες αλυσίδες μπροστά στα τρένα, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στη Βόρεια Ελλάδα, σε περίπτωση που επιχειρηθεί με τον ελληνικό σιδηρόδρομο η μεταφορά ΝΑΤΟικών δυνάμεων, αρμάτων και οπλισμού για την εισβολή στη Γιουγκοσλαβία.

Με μια μαχητική συγκέντρωση χτες το βράδυ, έξω από τον επιβατικό σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη χρησιμοποίησή τους στη μεταφορά του ΝΑΤΟικού οπλισμού προς τα Σκόπια και απαίτησαν καμία εμπλοκή των ίδιων, αλλά και της χώρας στο βρώμικο πόλεμο εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Επ. Κούκος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας Σ. Πετρίδης. Χαιρέτισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι, μέσα από τη χτεσινή κινητοποίηση, κατέστησαν σαφή την αντίθεσή τους στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και κατήγγειλαν ως απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηρόδρομο στις υπηρεσίες των φονιάδων των λαών.

Μέχρι τώρα, η όποια μεταφορά στρατιωτικού ΝΑΤΟικού υλικού γινόταν, αφού το φορτίο χαρακτηριζόταν "εμπόρευμα". Μετά την απόφασή τους να απεργούν κάθε φορά που καλούνται να εργαστούν για τέτοια φορτία, η μόνη περίπτωση να τους αναγκάσει η κυβέρνηση να δουλέψουν είναι να βαφτίσει στρατιωτικό το φορτίο και να τους υποχρεώσει να το μεταφέρουν. Ομως και τότε αποφάσισαν να εμποδίσουν με ανθρώπινες αλυσίδες τη διέλευσή των τρένων. Γι' αυτό καλούν τους φορείς της πόλης να είναι σε ετοιμότητα και να τους στηρίξουν όταν έρθει η κρίσιμη ώρα.

Παράλληλα, έχουν ζητήσει από το ΕΚΘ να καλέσει κοινή σύσκεψη των σωματείων των εργαζομένων στο Λιμάνι, το αεροδρόμιο και τον ΟΣΕ για να συντονίσουν τον αγώνα τους, αφού και οι τρεις οργανισμοί εμπλέκονται στη μεταφορά των ΝΑΤΟικών δυνάμεων.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα των συναδέλφων τους σιδηροδρομικών από τη Σερβία, με το οποίο τους ευχαριστούν για τη συμπαράσταση που προσφέρουν με την άρνησή τους να μεταφέρουν ΝΑΤΟικό πολεμικό υλικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ