Σάββατο 11 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 12 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη Ερντογάν στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο θα ταξιδέψει την επόμενη Παρασκευή ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, όπου θα συναντήσει τον καγκελάριο, Ολαφ Σολτς, και τον ομόλογό του, Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Οπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Χόφμαν, ο καγκελάριος θα παραθέσει την Παρασκευή δείπνο εργασίας στον Ερντογάν, στο πλαίσιο του οποίου θα τεθούν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ζητήματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, την περιφερειακή πολιτική και τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Μεταναστευτικό.

«Οταν αναφέρομαι σε περιφερειακή πολιτική, ασφαλώς εννοώ και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και είναι πολύ γνωστό ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μια πολύ διαφορετική θέση και χαρακτηρισμό για τη Χαμάς από αυτήν του Τούρκου Προέδρου. Θεωρώ ότι αυτό θα συζητηθεί», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η Χόφμαν πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν «γνωστές συγκεκριμένες προσδοκίες» από τη γερμανική πλευρά, «αλλά χαιρόμαστε για την ανταλλαγή απόψεων και την θεωρούμε πολύ σημαντική».

Η επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία θα γίνει μεταξύ άλλων ενώ και το Βερολίνο έχει εκφράσει ετοιμότητα για «συμβολή» στον ελληνοτουρκικό διάλογο, αλλά και ενώ η Αγκυρα παζαρεύει διάφορα ανταλλάγματα για τον ρόλο της στην προώθηση του ευρωατλαντικού σχεδιασμού στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια κ.α.

Χαρακτηριστικές ήταν οι επισημάνσεις του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, την Παρασκευή, ο οποίος σχολιάζοντας τη στήριξη Ερντογάν στη Χαμάς είπε πως «ποτέ δεν είναι εύκολο όταν έχουμε διαφορετικές απόψεις εντός της Συμμαχίας», αλλά και πως αυτό «δεν επηρεάζει με κάποιο τρόπο ό,τι κάνουμε ή δεν κάνουμε, γιατί δεν έχουμε κάποιον ρόλο στη συγκεκριμένη σύγκρουση»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ