Σάββατο 11 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 12 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπλοκή και με φερετζέ «ανθρωπισμού»

Σχέδια μεγαλύτερης εμπλοκής στον πόλεμο κατά του Παλαιστινιακού λαού, με φερετζέ «ανθρωπισμού», απεργάζεται η κυβέρνηση, όπως φάνηκε στη Διάσκεψη για τη Γάζα, την Πέμπτη στη Γαλλία, εμφανιζόμενη εκεί ως «αξιόπιστος μεσολαβητής στην περιοχή».

Συγκεκριμένα, ενώ έχει διαρρεύσει ισραηλινό σχέδιο για βίαιο εκτοπισμό των 2,5 εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη Γάζα προς χώρες όπως η Ελλάδα, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι έτοιμες «να συμβάλουμε σε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση της δυστυχίας των ανθρώπων», με αποστολές αεροπορικώς ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλοντας και «στην ιδέα ενός θαλάσσιου διαδρόμου» για «παροχή αυξημένης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, που μόνο ένα πλοίο μπορεί να μεταφέρει», αρκεί «να προσδιοριστεί μια κατάλληλη ζώνη αποβίβασης στη νότια Γάζα, να δημιουργηθούν οι απαραίτητες λιμενικές υποδομές και, φυσικά, να διασφαλιστεί η ασφάλεια της διαδρομής». Οπου «ασφάλεια της διαδρομής» είναι η ακόμα πιο ενεργή ανάμειξη, στο πλευρό του Ισραήλ, των αεροναυτικών δυνάμεων που έφεραν στην περιοχή οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί, και όπου η ελληνική κυβέρνηση συνεισφέρει ήδη με μέσα, υποδομές, υποστήριξη.

«Εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις», είπε ο Μητσοτάκης, «η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να παράσχει ακτοπλοϊκά μέσα για να συνδράμει σε αυτό το σχέδιο». Επιβεβαίωσε, δηλαδή, στοιχεία που έχει αποκαλύψει ήδη ο «Ριζοσπάστης», συγκεκριμένα ότι ετοιμάζονται τουλάχιστον 6 επιβατηγά πλοία για δρομολόγια στη ζώνη του θανάτου.

Ενδεικτικά, στο μεταξύ, για την «ουρά» των «ανθρωπιστικών σχεδίων» των ιμπεριαλιστών είναι κι όσα είπε στον Μητσοτάκη στη συνάντησή τους ο ομόλογός του της Παλαιστινιακής Αρχής, Mohammad Ibrahim Shtayyeh, ο οποίος, διόλου τυχαία, του τόνισε μεν ότι «πρέπει να σπάσουμε το εμπάργκο» και «να μπορέσουμε να περιθάλψουμε τους τραυματίες», επέμεινε, ωστόσο, με έκδηλη την ανησυχία για τις πραγματικές στοχεύσεις, ότι «το πιο σημαντικό είναι πως ό,τι κι αν κάνουμε, δεν θα το κάνουμε ή δεν θα χρησιμοποιηθεί ως τρόπος για να φύγουν οι άνθρωποι. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε τελείως, διότι γνωρίζουμε ποιες είναι οι προθέσεις του Ισραήλ. Η πρόθεση των Ισραηλινών είναι να διώξουν όσο το δυνατόν περισσότερους Παλαιστίνιους».

Το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μετάσχει τελικά σε απομάκρυνση πληθυσμού, με τη μια ή την άλλη πρόφαση, διαφάνηκε ως προοπτική και από τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Π. Μαρινάκη, την Πέμπτη, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο οποίος μεταξύ άλλων απέφυγε να επιβεβαιώσει πόσοι πρόσφυγες από την Παλαιστίνη έχουν μετακινηθεί ήδη στη χώρα, σε περιοχές όπως η Ρόδος.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει να λερώνει τα χέρια της και επί του πεδίου με τη συμβολή στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, με τις υποδομές των ΑμερικανοΝΑΤΟικών σε όλη τη χώρα να έχουν «φρακάρει», τρεις φρεγάτες να βρίσκονται σε ΝΑΤΟικές αποστολές στη Μεσόγειο και τον υπουργό Αμυνας, την Πέμπτη, από τη Σαουδική Αραβία να προαναγγέλλει την επέκταση της παρουσίας της ελληνικής πυροβολαρχίας που επιχειρεί εκεί, «στο μάτι του κυκλώνα» των ανταγωνισμών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ